web analytics
Gå till innehåll

12 år som slav

Jag och sambon åkte till Kalmar igår och gick på bio tillsammans. Det var et tag sedan bara han och jag åkte. Vi såg filmen 12 years a slave. Varför väljer man en sådan film att se när man äntligen får åka iväg och göra något trevligt? Ja det var en fråga som dök upp i mitt huvud för filmen var ju långt ifrån trevlig att titta på.

Nu visste jag om att den förmodligen var en snyftare för vad annat kan den vara när filmen handlar om slavar? Jag är en människa som gärna tar mig en titt in i andras upplevelser och det både på gott och ont. Jag har känslor i kroppen och kan verkligen känna andras smärta fast jag själv inte upplever den. Jag vet att det finns så många andra som också gör det, men filmen fick mig att minnas att det finns svin som inte kan känna.

Jag satt där och grät tyst i biosalongen. Det värsta var när kvinnorna i filmen behandlade dessa människor mycket illa. Jag tycker att det borde vara annorlunda med kvinnornas tänkande och varför kan ju bero på att jag själv är kvinna och jag skulle aldrig ens tänka tanken att få en annan människa piskad så att den fick djupa sår. Jag skulle aldrig låta dom gå smutsiga eller arbeta som djur. Jag kan inte förstå hur någon överhuvudtaget kunde göra så som dessa slavägare gjorde.

Detta var under 1800 talet. Nu på 2000 talet så kan man fortfarande läsa om människor som behandlas som slavar och får leva om ett djur. Männen misshandlar sina fruar och gör vad de vill med dom. Jag kan inte förstår det heller. Varför i hela fridens namn vill de lägga sin hand om den kvinna som de valde att bli deras fru och mamma till hans kommande barn? Är det för att känna sig som en man? De borde i stället känna sig som de svin de egentligen är. Svinen är bättre och har mer ryggrad i kroppen än vad dessa män har!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: