web analytics
Gå till innehåll

Årets farmor deluxe

Jag säger åt mina barn att respektera andra människor. Speciellt äldre människor. Man ska vara snäll och tillmötesgående. Idag brast det för mig när det gäller respekt till äldre människor men det är svårt att respektera andra som inte själva visar respekt. Det var marknad i stan och jag, Stéphanie, Robin, Tove och Jonatan gick en sväng där. Tack och lov så hade jag inte mina två yngsta barn med mig för vi träffade på min svärmor precis lagom till vi skulle gå hem. Hon och hennes syster hade precis kommit.

För ett tag sedan så anmälde hon oss till socialen. (Mer om det kan du läsa här). Bara för att hon blev sur över att mina äldsta barn fortfarande bor hemma och att vi hade bytt rum. Jag vet inte vart problemet ligger för hon borde inte må dåligt över att vi är 12 i hemmet. Hon bor ju tack och lov inte här med oss. Men samma dag som hennes egen son fyllde år så gick hon hem och tyckte synd om sig själv och bestämde sig för att anmäla honom till socialen och samtidigt göra så att hennes barnbarn blev ledsna.

Idag tackade min äldsta dotter henne för anmälan och informerade henne samtidigt att det inte blev något av den. Det var synd tyckte hon (min svärmor) Jag informerade henne att hennes barnbarn inte ville träffa henne något mer efter det hon gjort. De vill inte ens se dig sa jag. Hennes svar gör henne till årets farmor deluxe: -Jag vill inte se dom heller. 

Ja där kunde inte jag låta bli att kalla henne för ett jävla svin. Då tyckte hon synd om sig själv och tittade på sin syster och gjorde tecken på som gick ut på- Ja du ser. Ja vi förstod ju att hon har pratat med släktingar och vänner och tyckt synd om sig själv som vanligt. Hon ser ju inte sin egen del i det utan det är hon som är ett offer enligt hon själv.

Jag ifrågasätta hur hon kunde säga så om sina egna barnbarn, att hon inte ville se dom. Hennes svar går nog till historien: -Dom är inte mina barnbarn! 

Ja vad säger man? Tyvärr så blev jag förbannad och gav henne det hon sökte efter. Kanske inte just de ordvalen hon förväntade sig men hon gjorde mig förbannad. Jag sa vad jag tyckte om henne: Du är ett stort jävla äckel! sa jag.

Nu var det ännu mer synd om henne för hon tyckte att det var för jävligt sagt med tanke på allt hon har gjort för oss. Hon har haft mina barn veckovis sa hon. Men vänta nu! Veckovis betyder mer än en vecka och mina barn har inte hon haft mer än en vecka som mest på sin höjd. En vecka i sträck och det är under mina år här på Öland och under mina barns uppväxt från födseln till nu och de är 11 resp 9 år gamla.

Mina barn har inte velat vara hos henne. Vi har fått tvinga oss med dom de sista åren för de har inte trivts där och mycket på grund av hennes ordval till dom. Nu vill de ännu mindre dit och det är inte så konstigt!

Sen är frågan vem som har ställt upp med mest. Min man som är hennes son har varit ute hos henne i tid och otid och hjälpt henne med trädgården Han har hjälpt henne att få upp råttfällor så hon kunde försöka bli råttfri. Han har kört henne när hon har velat pimpla lite vin i stan. Men det räknas kanske inte?! Nej tydligen inte för det är ju bara hon som har hjälpt oss.

Ja jag tycker att hon är ett stort svin. Ännu mer nu än innan. Det som gjorde mig arg och som fick mig att säga som jag gjorde var att hon inte vill kännas vid mina två yngsta barn som är hennes barnbarn. Vad fan har dom gjort???

Hon utnyttjar sin ställning

Nu är det som så att vi är lite i beroendeställning här hemma och det utnyttjar hon till max. Vi hyr huset av henne och efter detta så hotar hon med att sälja huset. Inte till personen som står på hyreskontraktet som är hennes son utan till min dotter som inte står på hyreskontraktet.

Monster till svärmor

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

4 reaktioner på ”Årets farmor deluxe

  1. Nilla Johansson

    Den människan måste ha allvarliga problem..
    Bara för att ni vuxna har konflikter emellan varandra så ska de absolut inte gå ut över barnen.. Hemska människa..
    Otroligt synd om er..

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: