web analytics
Gå till innehåll

Att vara ensamstående mamma stärkte mig

Då var det en ny vecka igen. Det var jobbigt att gå upp på morgonen för jag har inte sovit många timmar i natt. Så är det ibland men det är bara att gilla läget. Vad finns det att göra? Det skulle jag vilja ha svar på men det blir nog svårt.

Det är jobbigt för ibland så fungerar livet som det ska. Man sover som en stock och man kan gå upp morgonen efter utvilad och glad. Andra dagar så lägger man sig med tusen tankar runt huvudet och vaknar nåon timma efter man har somnat och inte kan somna om. Så var det denna natt.

Jag lägger mig och helt plötsligt så skenar mina tankar iväg och man tänker på saker som man inte ens visste att man tänkt på tidigare. Det ena ger det andra och sedan är sömnen som bortblåst!

Idag så kommer småpojkarna hem tidigt då de slutar tidigare på måndagar. Tycker det är skönt för då får jag en timme mer med dom. De växer ju så det knakar och jag vill inte förlora någon tid med dom. Det är så skönt att kunna få vara med och se deras utveckling. Inte bara deras utan även mina tvillingars.

Ibland tänker jag på deras pappa som valt att inte ha dom i sina liv. Hur kan man självmant välja en sådan sak? Det är för mig en gåta faktiskiskt. Jag är så glad att se deras utveckling. Beatrice som är på väg att bli en ung dam. Hennes beslutsamhet om sitt yrkesval gör mig stolt. Hon ska bli polis har hon sagt och det bestämde hon sig redan för att bli i lågstadiet. Benjamin börjar bli en ung man som precis har kommit på vilken linje han vill välja i gymnasiet. Han ska gå barn och fritid med idrottsinriktning.

Jag är stolt över mina barn oavsett om de inte har bstämt sig för att bli något stort eller om de har stakat upp hela sina liv framför sig. Robin är tvåbarnspappa och han är duktig med att försörja sin lilla familj. Stéphanie går sista året i gymnasiet. Hon tar igen förlorad tid. André ska bli pappa runt juletid. En härlig julklapp.

Ensamstående med 5 barn gav mig styrka

Jag blev själv mamma tidigt. Jag var 21 år gammal och började min mammaroll som ensamstående. Jag fick fler barn och blev sedan ensamstående med 3 barn. Blev sambo och gift och blev gravid. Vad hände? Jo jag blev ensamstående igen. Sedan föddes mina tvillingar oc jag blev ensamstående med 5 barn. Låter kanske konstigt men det stärkte mig. Nu sitter jag här som sjubarnsmamma och farmor till två älskade barnbarn och med ett tredje på väg!

Ja livet kan vara härligt faktiskt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: