Gå till innehåll

Äckliga löss

Jag är en stor djurvän men löss är inget djur jag gillar alls. Jag är rädd för spindlar och skriker om de kommer i närheten av mig. Speciellt de stora håriga sakerna. Men hur rädd jag än är för spindlar så dödar jag dom aldrig Fredrik eller Robin får vackert bära ut dom. löss däremot är inget djur som borde finnas anser jag. De är äckliga och gör ingen nytta alls.

Många tror att barn eller vuxna med för den delen får löss pga dålig hygien men det är inte sant. Vem som helst an få de äckliga djuren i håret. Nu är det höst och skolan har börjat och lössen invaderar barnens huvud. Har man otur så får man löss själv. Inte så trevligt men det går att få fort dom. Man ska inte glömma och kamma och kamma och kamma. Många glömmer det efter de har schamponerat in håret med lusmedel. De tror att det räcker med det och glömmer och kamma.

Det största problemet är nog att föräldrar till barn som har löss säger inget till lärarna i skolan för att de skäms. Det ska tystas ner. Men hallå säger jag då. Får andra föräldrar inte veta att lössen har kommit till klassen så kan de andra föräldrarna inte kolla sina barn. För jag vet av egen erfarenhet att man kollar barnen bara om de kliar i håret. Men nu är det som så att det är inte alla som är smittade med löss som får några symtom. Jag har en dotter som det inte kliar på. Inte de gånger hon har haft löss i alla fall. Så nu kammar jag mina barn regelbundet. Efter alla duschar så kammar jag dom. Både före och efter hårtvätt för att vara på den säkra sidan.

Det tar mindre tid att kamma ofta än att kamma när lössen har fått kontrakt på barnets hårbotten. Linicin Prevent är ett medel som man sprayar i håret. Det förebygger att man inte får löss. Skulle en lus hamna i ett hår där man har sprayat så vänder lusen sig om och fortsätter att leta efter ett hem den kan bo på och medlet fungerar. Jag har det själv och sprayar mina barns huvud och inga löss har hamnat i deras hår.

Jag tänkte sätta in en bild på en lus men ändrade mig. De är så äckliga att titta på så jag valde att inte sätta in någon. Ha det gott.

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: