web analytics
Gå till innehåll

Aktiviteter för regniga dagar

Ena dagen ska det vara soligt och varmt, nästa dag kommer regnet istället. Det gör det svårt att planera sommarlov och semester när man aldrig kan vara säker på att få rätt väder några dagar framöver. Då gäller det att det finns några back-up aktiviteter planerade som inte hänger på om det är bra väder eller inte.

Pokerkväll

Är man bara ett gäng vuxna kan man kolla upp de riktiga reglerna för Texas Hold’em och spela om småmynt. En kortlek tar inte mycket plats att bära med sig och under semester har man nästan alltid lite småpengar i fickorna efter glassköp och loppisbesök. Om barnen är med är det lättare att spela femkortspoker, den varianten lär man sig snabbt. Kortspel är en perfekt underhållning vare sig om ni sitter hemma eller är ute och tältar.

Frågesport

Man behöver inte kånka med sig brädspel på semestern utifall det börjar regnar en dag. Om familjen eller vännerna gillar frågesport behöver man bara telefonen. På appsajtar för Google eller iOS kan du köpa eller ladda ner appar gratis med olika frågesportspel.

Gratisvarianterna brukar vara lite sämre, de har inte lika bra slumpgenerator eller lika många frågor. I betalversioner kan man hålla ställningen mot motståndarna, välja kategorier och testa flera olika språk

Renovering

Engagera hela familjen och fixa det där rummet som ni har prata om att göra fint igen. Alla kan hjälpa till på sitt eget sätt. Kom överens om en plan på vad ni ska göra. Åk och köp färg eller tapeter på affären och sätt igång. Det är roligt att fixa och göra fint tillsammans! Det ska väl dock sägas att har man mindre barn får man inte vara en perfektionist när man renoverar. Det kommer att bli lite mer spill och stök än man kanske är van vid, men det är ju halva nöjet när ni gör något ihop!

4 reaktioner på ”Aktiviteter för regniga dagar

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: