web analytics
Gå till innehåll

Alla som hatar…. gruppen på Facebook

När jag fick veta att min dotter mobbades så slog tanken mig att de kanske hade startat en grupp på Facebook om min dotter. Varför tanken slog mig var för att det har varit mycket populärt att göra det bland barn och ungdomar. Men sen slog jag bort tanken. Idag ringde min dotter och berättade att tjejen som pratat om min dotter helt plötsligt var vän med henne igen. För några dagar sedan så fick min dotter veta att samma tjej inte ville vara kompis med min dotter för då var hon mindre cool. Idag så var tydligen min dotter cool då tjejen ville vara kompis igen.

Hon berättade att hon och 4 klasskompisar hade bildat en grupp där de skrev en massa skit om min dotter. Den hette något med Alla som hatar... mer vet jag inte. Jag vet inte vad jag ska göra. Det som händer i skolan har jag tagit med skolan. Jag mailade mentor och rektor men kände inte att jag fick någon respons. Det var ingen som mailade tillbaka eller ringde. Jo i början. Då mailade mentorn tillbaka men det hände liksom ingenting. Inget som jag fick veta i alla fall.

Jag tar kontakt med skolinspektionen och gör en anmälan till dom. Dagen efter så mailar jag rektorn och hon mailar tillbaka och ringer sedan upp. Hon berättar att hon har vidtagit åtgärder. Jag hade ingen tanke på skolinspektionen då utan jag blev glad över att skolan tar tag i problemet. Sen går helgen och å måndagen så ringer skolinspektionen till mig. Jag berättar för dom att skolan har tagit tag i det så jag tog tillbaka anmälan för jag kände inte att den behövdes. Hon berättade att jag kunde göra en ny senare om jag inte tyckte att skolan gjorde det dom skulle.

Jag fick dåligt samvete och mailar rektorn och förklarar för henne att jag har gjort en anmälan men att jag tog tillbaka den. Jag ville berätta innan de fick brevet från dom. Jag skrev också att jag hoppades att hon skulle förstå varför jag gjorde den. Jag fick ju inget veta vad skolan gjorde så jag trodde att de inte gjorde något. Jag har inte fått något svar tillbaka. Jag mailade henne i förrgår och ville få en återkoppling men hon har förmodligen haft mycket att göra för jag har inte hört något tillbaka.

Som sagt, det som händer i skolan har jag tagit med skolan, men vad kan jag göra med det som händer utanför skolan? Som nu det här med Facebookgruppen. Jag har fått veta vem som har startat den, men jag vet ju inte om det är sant. Jag har skrivit till mammorna till två av ungdomarna som ska ha varit aktiv i gruppen. Mer kan jag ju inte göra. Det är en jälva häxjakt på min dotter. Jag förstår inte varför dessa ungdomar håller på med det dom gör? De har tydligen fritt till Internet och dator med då de kan skriva och vara aktiv i en sådan grupp. Idag så behöver man inte ens en dator för att vara på Facebook. Det går ju lika bra via surfplatta och mobil.

Jag undrar en sak. Om en grupp raderas från Facebook, kan polisen ändå kunna få fram den på något vänster? Någon som vet?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: