web analytics
Gå till innehåll

Ändring av mediciner

Jag har haft utslag i ansiktet en längre tid nu och jag har gått iväg med det. Läkaren sa att det var Perioral Dermatit. En hudsjukdom som är vanligast hos kvinnor som är mellan 20-30 år. Ska jag vara smickrad nu då? Jag menar jag är ju ändå 10 år äldre än det vanliga 😉

Jag fick salva men läkaren sa då att det kunde hända att jag fick börja med tabletter i stället och det fick jag bekräftat idag. Mådde inte så bra. Trött som bara den och jag kände mig lite illamående. Jag bokade tid hos doktorn idag och det slutade med att jag fick tabletter för mina utslag. Får kanske gå med dessa tabletter i tre månaders tid.

Sedan fick jag en tablett som jag ska ta för svamp i underlivet. Denna svamp fick jag på grund av antibiotikakuren jag fick för en månad sen. Det trodde jag med säkerhet iaf. Nu behöver det inte vara så. De tog ett socker värde med som visade sig ligga på tok för högt och svamp älskar socker så denna infektion kan ha kommit på grund av det höga blodsockret med.

Det är kanske inte så viktigt tänker en del på vart det kommer ifrån. Nej det har det väl inte i och för sig, men hade jag visst att man kunde få svamp på grund av högt sockervärde så hade jag kollat mitt socker för länge sen. Det är dock inte så bra att gå med för högt socker.

Man kan bli illamående av för högt sockervärde med så jag är inte magsjuk. Tack och lov för det, men jag är trött som bara den!. Även det ett symtom på högt sockervärde.

Det är roligt iaf på hur man ser sig själv som frisk eller sjuk. Läkaren frågade mig om jag var frisk i övrigt. Då hade vi inte pratat om diebetesen. Ja sa jag. Det tycker jag säger jag. Sedan kolla hon min medicinlista och ser att jag har metformin och undrar varför. Jag säger att det är för min diabetes.

-Men du var ju frisk i övrigt säger hon.

Oj. Där ser man vad man är van vid att ha i vardagen. Visst är jag sjuk i diabetes men jag har inte riktigt sett det som så. Det är min vardag och man går på som vanligt. Man ska nog tänka lite mer på saker och ting innan man svarar 😉

Jag har inte tänkt mig själv som sjuk utan jag har bara diabetes. Inte så smart!

Intressant?

3 reaktioner på ”Ändring av mediciner

 1. Johanna

  Tror många lär sig leva med diabetes att det inte blir en sjukdom även om det kanske är det. jag är laktosintolerant, men ser mig med som frisk, fast det är i sig är en sjukdom!

  Hoppas tabletterna skall hjälpa så du blir av med det 🙂

  Svara
 2. Ann Nilsson

  Visst är diabetes en sjukdom, en livslång sådan. Fast det är inga problem att leva med det. Men det gäller att tänka sig för hela tiden. Viktigt att röra på sig mycket,, minst 30 min/dag. Det sänker blodsockret. Viktigt också m rätt sorts mat. Be att få prata med en dietist. Lycka till.

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: