web analytics
Gå till innehåll

Ångesten kom som ett brev på posten

Igår blev en jobbig dag. Den började bra men sedan kom ångesten och satte sina klor i mig. Jag försökte mota den men det var inte så lätt. Det tar så mycket kraft och energi från en. Tankar som började komma och som var svåra att hålla borta. När kvällen kom så var panikångesten ett faktum. Den bara kom men ville inte riktigt slå ut och det är det som är det jobbigaste. Varför inte bara slå ut så att det går över sen?

Nej, jag lade mig med ångest igår och försökte somna men tankarna levde sitt egna liv. Men till sist så somnade jag och sov hela natten. Första gången på länge, men jag var helt utslagen.

Man får tankar som att man är totalt oduglig, man är inte värd någonting. Världen hade haft det bättre utan en och man ser verkligen fram emot den dagen då ögonen släcks. Tankar som slår sig fast och som inte rubbar sig för fem öre. Man känner sig oälskad och man tror att man inte är värd att älskas i heller.

Sen gick mina tankar till Carina, min älskade vän som gick bort för ett år sedan. Saknaden är stor. Jag har ett stort hål i mitt inre och det är en stor pusselbit som fattas och som alltid kommer fattas mig. Känner mig inte hel.

Idag är en dag som jag ska försöka ta som den kommer. Inte stressa och inte göra något som jag absolut inte vill. Ikväll är det finalen i melodifestivalen och den ska jag se. Jag har mina favoriter där.

Jag hoppas att ni har det bra i alla fall. Sköt om er!

4 reaktioner på ”Ångesten kom som ett brev på posten

  1. Anna

    Usch, de där känslorna känner jag igen allt för väl. Det var längesedan de verkligen grep tag om mig nu men från tid till tid kan jag känna hur de ligger där och gror.

    Svara
  2. Amanda

    usch det är verkligen jobbigt med ångesten och ännu jobbigare när den inte slår ut, skönt att du sov sen hela natten. Hoppas du mår bättre nu 🙂

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: