web analytics
Gå till innehåll

Är jag för sträng?

Idag har det verkligen varit en ren höstdag. Det har blåst och regnat och det har varit allmänt tråkigt väder. Benjamin sa i morse att han hade ont i huvudet. Det sa han i går med men när han kom i morse glad i hågen och sa att han hade ont i huvudet så trodde jag att det var på grund av de BleBlades som han väntade hem. Jag har beställt sådana från kina eller japan vart de nu kommer ifrån och det var för några veckor sedan.

Jag skickade honom till skolan men när han kom till fritids så ringde dom o sa att Benjamin inte mådde så bra. Han kändes varm och hade ont i huvudet. Jag fick dåligt samvete så klart som skickade iväg honom till skolan och inte tog det på allvar men jag trodde att det var för dessa BleBlades. Han brukar aldrig vara sjuk heller.

Dessa BleBlades kom idag trots allt och han lekte med dom och var jätteglad. Däremot så fick han feber ändå nu till kvällen så det blev alvedon och han får bli hemma från skolan i morgon.

I kväll var jag och Fredrik på föräldramöte och det var mycket intressant. Vi pratade om alkohol och ciggaretter och även energidrycker. Vi föräldrar som var där (endast 10 av 20 kom) kom överrens om regler som skulle gälla för barnen för att det ska bli mindre konflikter och det var intressant och höra vad alla hade för åsikter om det. Som till exempel hur länge barnen skulle vara uppe på kvällen och hur länge barnet får vara ute på stan en vardagskväll och när de ska lägga sig mm mm.

Vi pratade och kom bra överrens men jag märkte i våra samtal att jag nog har strängare regler för min dotter än vad många andra har i hennes ålder. Min dotter får inte vara ute på kvällarna till exempel. Inte efter 19:00 i alla fall och det gäller om det är ljust ute. Är det mörkt så ska hon hem tidigare. Hon ska hem efter skolan om hon inte får tag på mig om hon vill fråga om hon får gå någonstans och hon ska meddela mig vart hon går.

Skulle hon ge tusan i att svara mig när jag ringer så får hon inte gå någonstans och upprepas det så tar jag mobilen med förklaringen att svarar hon inte närman ringer så är det inte lönt med en mobil. Jag kan säga att hon svarar varje gång när jag ringer och kan hon inte svara så skickar hon ett meddelande.

På  helgerna får hon vara ute max till 21:00 och det gäller om hon är hemma hos en kompis. Hon får inte sova över hos kompisar på vardagarna men hon får ha nattgäster. En hjälm på huvudet är ett måste om hon ska cykla och hon får inte lov att köpa godis på vardagarna vilket många kompisar gör och i regel så blir det deras frukost.

För mig är det rimliga regler och som jag sa till min dotter när hon sa att jag var strängare än hennes kompisar: Jag är bara rädd om dig!

Jag har inte sagt att de andra inte är det. Det är klart att dom är men jag är en riktig höns mamma men utan att gå till överdrift (tycker jag iaf)

Nu ska jag natta kudden. God natt och sov gott.

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: