web analytics
Gå till innehåll

Arsenik och snöyra

Tänk om man hade kunnat leva på arsenik. Då hade man inte behövt att vara rädd för att bli förgiftad. Tur man inte är en bakterie för att ha arsenik som frukost, lunch och middag och kanske kvällsmat är ingen höjdare precis.

Enligt aftonbladet så finns det en bakterie som lever på arsenik. För mig låter det otroligt men man ska aldrig slutas att förvånas. Aftonbladet skrev levande varelse. Jag trodde inte bakterier räknades bland levande varelser, men jag hade nog fel.

Ja ja. Det är fredag idag och det är så skönt. Det som är mindre skönt är att det snöar för fullt. Det har gjort det nu i flera dagar. Snön tar ju aldrig slut. Det är vitt landskap vart man än kommer. Halt är det med så man gå som man gick på nålar för man vet inte vad som finns under snön. En massa is på sina ställen. De har lovat ännu mer.

Fredrik har några mil att köra nu till sitt arbete men det går, men det finns en del att tänka på när han kör. Han vet ju hur han själv kör men inte hur de i de mötande bilarna kör. Vi kom från Öland förra veckan och snön ven över vägen. Man såg inte många meter fram. Riktigt obehagligt.

Idag ska jag ta hand om tvätt. Jag har fått en del undan men det är lite kvar. Lika bra att ta det så kan man ta det lugnt i helgen. Robin och Beatrice är hemma idag. EN har ont i magen och en har ont i huvudet. Benjamin är i väg. Han har fått utslag i ansiktet och nacke. Han fick det efter han sprang på fotbollen förra lördagen. Han hade förmodligen en infektion i kroppen och fick nässelutslag men de försvinner inte fast han tar clarityn. Dom kliar inte säger han men de ser nariga ut. Får se hur det blir med dom i helgen. Vi håller ett stark öga på dom.

Ni får ha en fin dag. Berätta gärna vad ni själva ska göra.

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

9 reaktioner på ”Arsenik och snöyra

 1. Cissa

  Och jodå, bakterier är i allra högsta grad levande varelser, små oftast encelliga organismer. Jag forskade under flera år bla på E.coli bakterier, alltså vanliga tarmbakterier.

  Kram

  Svara
 2. Smulan

  Jag har läst om scharlakansfeber men symtomen stämmer inte in. Han har inte haft feber och enligt fakta så ska runt munnen vara blekt fast det är där han har sina röda utslag. De går längs hakan.
  Kram o ha en fin dag!

  Svara
 3. Smulan

  Anna. Ja det går massor nu, Det är många som är hemma och är dåliga.

  Maja. Ja det var en bra fråga. Jag tänkte tvärtom. Vad gör de för onytta för oss?. Lite läskigt iaf.

  Flerbarnsliv. Ja nässelutslag kan de få vid allergi. Ibland kan barnet vara extra känsligt och då få dessa utslag men de brukar försvinna med clarityn, men det har de inte gjort.

  Kram på er alla o ha en fin kväll.

  Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: