web analytics
Gå till innehåll

Astma och allergier

Meya 4 år har asta och fick inte hjälp i tid så nu ligger hon gravt hjärnskadad och kan inte röra sig medvetet.

När jag läste den artikeln så gick mina tankar tillbaka då min äldsta son var liten. Från det han var bebis tills han fick sin diagnos vid 5 års åldern så kämpade vi på för att få reda på vad det var för fel.

Sonen kunde sluta att andas. Jag minns speciellt en gång då jag var hos en kompis. Jag skulle gå ut på balkongen och röka så jag lämnade sonen kvar i köket hos kompisen. Först skrek han och sen slutade han att skrika. Jag trodde att han tystnade för att han hade slutat att skrika men så var det inte.

När jag tittade på honom så hade han armarna upp mot taket. Hade munnen öppen som att han skrek fast det kom inget ljud. Läpparna var blålila och ögonen stod ut på pojken. Jag tog honom o sprang ut på balkongen. Skakade honom men ingen andning kom i gång. Jag gjorde något som jag tror räddade hans liv. Nej jag tror inte utan jag vet. Det sa läkaren iaf. Jag "slog" i magen på honom. Då började han att andas. Han var då 1 1/2 år gammal.

Dagen efter var det dags igen. Han slutar att andas. Jag fick panik ärligt talat. Gårdagen satt i fortfarande. Mamma tog honom o vände upp o ner på honom och sprang ut på balkongen i friska luften. Han började o andas igen.

Jag ringde doktorn o fick en tid. Utredningen var på G. De kollade om han fick EP anfall.Vilket han inte fick. De kom inte fram till någonting och det var obehagligt för han slutade att andas titt som tätt.

När han var 5 år gammal så fick vi svaret. Då testade de honom för allergier och då var han allergisk mot pälsdjur, pollen, al och björk. Han hade dessutom ansträngningsastma samt infektionsastma. De ggr han slutade att andas var astmaanfall.

Den gången jag stod på balkongen o fick slå honom i magen så sa doktorn att hade jag inte gjort det så hade jag inte haft min pojke idag. Syret i hjärnan hade tagit slut och han hade kunnat bli hjärnskadad eller rent av dött. Jag fick i gång honom i sista stund med andra ord.

Astma är inget o leka med om man inte får vård. Vi har astma i släkten på min fars sida. Flera av mina barn har haft eller har fortfarande astma och allergier.

Mina tankar går till lilla Meya som förlorat sitt jag pga väntan på vård. Hemskt. Jag hoppas det blir bättre med vården framöver. Den är bedrövlig som den ser ut idag.

Smickra mig 😉  Flattr this

Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger.

3 reaktioner på ”Astma och allergier

  1. Ëva

    Visst blir man arg när man läser sånt. jag vet inte hur många gånger jag var inne med en av tjejerna när hon var strax under 1 år. Till slut så blev jag så arg så jag vägrade gå därifrån förren den tog ner en allergiläkare vilket dem gjorde efter ett tag. Snacka om att han blev arg när han fick veta hur många gånger vi varit inne utan att få hjälp. Hon hade ansträngningsastma och pollenallergi vilket jag som också har samma vetat om hela tiden och försökt tala om för alla andra läkare.

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: