web analytics
Gå till innehåll

Återhämtning?!

För ett X antal år sedan så var jag ensamstående på heltid med fem barn. Samtliga under 10 år. Jag fick höra av människor som fanns runt mig att jag var lat. Jag gick ju bara hemma. Igår på terapin så pratade vi bland annat om återhämtning. Tankarna gick tillbaka till bland annat den tiden. När jag inte gör något så känner jag mig lat. På grund av allt jag fått höra under alla år. Det är som inpräntat i ryggraden.

Det var en jobbig session igår. Att sitta där med rädsla och gråt i halsen som jag försökte hålla ifrån mig var jobbigt. Jag är så glad över att jag har fått en sådan underbar terapeut som jag har fått. Hon är lugn i sitt sätt. Pratar lågt. Det gör mig lugn. Ja sessionen är över men processen fortsätter i mitt huvud. Tankar och minnen avlöser sig. Jag har börjat se på vissa saker och situationer annorlunda mot vad jag gjorde då. Ärligt talat så har människor som fanns runt mig, bekanta och släkt som fick mig att känna mig så värdelös. Jag har varit med om en del men inte en enda hjälpte mig. Vissa hjälpte till och med till att sänka mig. Det var kanske inte deras mening men det var så de gjorde. Jag kände mig så mindre värd än andra av mina syskon. Komiskt nog så var det en del som tyckte att jag var den tuffa av mina tre yngre syskon.

Nu är jag ledig från terapin i två veckor då påsken kommer emellan. Jag ska försöka tänka på min återhämtning. Min dotter Beatrice sa något klokt häromdagen. - Att vara psykisk trött är lika jobbigt som att vara trött efter en arbetsdag. Ja...Ibland värre för en arbetsdag tar slut men jobbet som min hjärna gör har ingen arbetstid. Jag ska försöka tänka på vad jag behöver. Något som min terapeut ofta säger åt mig. Det är dags att försöka följa det. Ett måste för att orka.

Just nu saknar jag min bästa vän. Ja det gör jag varje dag. Saknar att prata med henne. Carina var en syster som jag valde att ha I mitt liv. En syster som alltid fanns där oavsett. Lika mycket som jag fanns för henne. Saknaden är så stor. Hon var helt underbar ❤️

Jag hoppas att ni alla har haft en fin dag så här långt. Önskar er en fin fortsättning ❤️

Publicerat den Kategorier PTSD

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.