web analytics
Gå till innehåll

Återhämtning

Igår kväll var det 23 grader varmt och fast mörkret hade börjat sänka sig så höll värmen i sig. Sedan inatt så regnade det och än syns inte solen till. Men det har lovat fint väder möjlighet till regn. Så...Vi får se hur dagen formar sig.

Barnens första del av sommarlovet har flytt och halva återstår. Igår badade vi i havet och vi har lite planer att köra fyr till fyr och stranda på böda en stund under turen. Jag hoppas det blir fint väder. Jag behöver varva ner känner jag. Bara ta en dag som den kommer.

I måndags så pratade min terapeut om hjärntrötthet och återhämtning. Jag vet ju vad hon menar när hon informerar mig men inom mig tänker jag att det är något dom går över. Men det gör ju inte det. Jag måste själv göra något åt det. Jag googlade igår om det och gick då läsa samma sak som min terapeut har sagt.

Jag måste ta det här på allvar. Stress kan vara farligt. Eller bli farligt. Långvarig stress kan leda till hjärtinfarkt stod det. Återhämtning är också viktigt då det är som medicin för stressen. Ju mer Återhämtning ju mindre stress= mindre risk för sjukdomar. Det kunde även leda till fibromyalgi och det har jag ju. Min kropp är en katastrof av värk ibland.

Så hur ska jag bära mig åt för att återhämta mig då? Det är så svårt för när jag inte gör någonting så känner jag mig lat. När jag gör något som jag egentligen inte orkar så mår jag dåligt för jag kör slut på mig själv.

Jag har börjat säga ifrån och försöker att tänka att inte göra mer än vad jag egentligen inte orkar och kan men det händer inte så mycket på hemmaplan då. Jag har velat börja läsa böcker igen men jag kan inte koncentrera mig och får inte in det jag läser. Har jag läst en sida och ska in på nästa så har jag glömt det första. Så otroligt jobbigt. Jag älskar annars att läsa. Förr var det min stund som jag varvade ner på. Idag kan en bok stressa mig för jag vet att jag inte kan läsa den.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och försöka ta stunden som den är. Jag hoppas att ni alla får en fin dag ❤️

Publicerat den Kategorier PTSD

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: