web analytics
Gå till innehåll

Att börja leva

Se det positiva i det negativa. Det är något som jag alltid försökt att ta fram när något tråkigt eller något jobbigt händer. Försöka vända det till positivt är så klart inte enkelt men det hjälper en att ta sig vidare. I alla fall så har det hjälpt mig.

Tanken: Det har varit värre är något som har följt mig genom livet. Det har hjälpt mig att ta stegen framåt. Att ta mig dit där jag är idag. Då hjälpte det mig att "överleva". Nu drar det mig sakta neråt. Börjar förstå varför jag har tänkt så. Det får mig att inse det allvarliga i de flesta situationerna.

Nu ska du börja leva och inte bara överleva

Ja det är något som min terapeut brukar säga till mig. Hur gör man för att leva tänker jag i mitt stilla sinne? Hur tar jag mig vidare i livet? Utan att tänka på eventuella faror som kan lura runt hörnen? Ja det är ingen lätt uppgift. Jag undrar om det inte hade varit lättare att skruva ihop en bils motor. Som sagt en supersvår uppgift!

Jag har börjat i alla fall att tänka på hur jag skulle vilja ha det. Men jag har inte kommit längre än så. Jag är en människa som älskar att vandra. Upptäcka nya platser och få uppleva olika kulturer som vår värld har. Leva enkelt och träffa nya människor. Det är alltså precis raka motsatsen till Hur jag lever och andas idag.

Jag kan ibland känna mig fast. Kommer ingenstans utan jag stampar på samma plats nästan hela tiden. Ibland åker jag ett steg tillbaka men jobbar mig fram till där jag är idag, men jag kommer ingenstans känns det som. Vad är det som är fel? Vad gör jag fel?

Har även börjat fundera på vem jag är. Vem är jag förutom att jag är en sjubarnsmamma och farmor? Jag vet inte. För visst måste jag vara mer än så? Eller? Ibland kan jag känna mig vilsen i livets djungel!

Nu ska jag försöka att ta dagen som den kommer. Börjar med att ta en go kopp kaffe. Det brukar stilla mitt inre. Jag hoppas att ni alla har det bra. Önskar er en superfin dag ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.