web analytics
Gå till innehåll

Att vara annorlunda

Att vara annorlunda mot andra är inte bra. Iaf inte på denna ö. Man måste vara som andra för att bli fullt accepterad. Att ha många barn i Borgholm är fult. Människor har uppfattningar om en människa tack vare antalet barn.

Det är inte bara i Borgholm utan det är på lite olika ställen i Sverige. De ställen där det bor människor som tror sig vara bättre än alla andra.

För något år sen så frågade min dotters kompis min dotter om hon fick mat på kvällen. Hade vi verkligen råd till det?

Våra barn kan inte få all den tid de behöver med oss vuxna för hur ska vi kunna hinna med dom?

När vi är ute tex en lördag kväll på sommaren. Ja då går vi ut o äter god mat på någon av stadens restauranger. Vi har naturligtvis barnen med oss. Vi går in på stadens restaurang min sambo o jag o vi har alla barnen med oss. Det kan hända att det kan saknas ett eller två. I värsta fall tre, men de stora är så pass stora så de har ett eget umgänge. Men det minsta antalet barn vi har med oss är 5 st!

Vi går in o ser för det mesta bara vuxna människor. Här i Borgolm så har de flesta1-2 barn. Max 3. Ser man en barnfamilj med 4 barn eller fler då börjar man faktiskt undra om de verkligen är härifrån.

Som sagt. Vi går in o ser dessa föräldrar, men var är barnen? Ja förhoppningsvis har de ju barnvakt till sina barn men de är inte med sina föräldrar.

Alla föräldrar har rätt till egentid. Men det tjatas om att vi som har många barn inte hinner med våra barn ändå så är det flerbarnsfamiljerna som har sina barn med sig när de går ut.

Jag har inte sagt att det är så för alla, men för många är det så!

Skulle jag som flerbarnsmamma sitta vid datorn så har världen nästan rasat. Men när en tvåbarnsmamma sätter sig ner o tar en kopp kaffe o läser sin morgontidning så är det för att hon behöver koppla av.

VEM ska avgöra vad en annan människa ska göra för att varva ner? Om jag sitter vid min dator o spelar ett spel så är det rent ut sagt för jävligt för hur kan jag som flerbarnsmamma lägga ner ca 30 min på spel på datorn? Har jag inget annat bättre att göra?

Sen finns det dom som spelar bingolotto några timmar en kväll, men det gör inget. Den som gör det behöver koppla av o ha sin egentid!

Jag har många barn, men jag behöver oxå egentid. Ska inte jag kunna få avgöra vad jag vill göra med den tiden? Eller är det du som ska avgöra det? Eller är det grannen? Eller rentav andra föräldrar?

Jag vet inte, men jag tycker att jag är kapabel att avgöra det själv!

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst när det gäller detta samtalsämnet, men det är inte lönt. Nu har jag skrivit detta inlägg o skulle föräldrar o Borgholm läsa detta så skulle meningen hänga i luften: HUR har hon hunnit med att sitta vid datorn nu? Har hon inget annat att göra?

Jo jag har annat o göra! Men även jag har rätt att ta en stund för mig själv o det är ingen som avgör när jag ska ta den stunden mer än mig själv.

Andra läser tidningar, jag läser nyheterna på nätet. Vad är skillnaden? Jo min aktivitet syns men det gör inte dens som sitter o läser tidningen.

Man får inte vara annorlunda. Man måste vara som alla andra. Man är inte välkommen. Vi sticker ut. Men det är synd om folket för vi kommer inte gå någonstans. Vi kommer att stanna kvar o jag kommer att gå med rak rygg o med näsan i vädret. Jag har ett samvete o det är rent.

Läs gärna om andra som sticker ut lite:

Man måste fortsätta att kämpa

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Intressant?

Vill du rösta på min blogg? Tryck på knappen undertill.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

2 reaktioner på ”Att vara annorlunda

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: