web analytics
Gå till innehåll

Avundsjuka?!

Jaha. Då har man vikt flera maskiner tvätt o fått in dom i skåpet. Tänkte först fotografera de stora högarna men beslutade sen att låta bli. För en vecka sen så skrev jag ett inlägg om min blogg. Det var veckans rubrik från Fixa din blogspot forumet. Ni hittar mitt blogginlägg HÄR.

Där finns en kommentar. Givetvis anonym. Vad annars. De flesta som skriver sådana kommentarer är anonyma. De kan inte stå för det dom tycker o tänker.

Nedanför är kommentaren jag fick.

Anonym Says:

Ang Bloggande.
Man bloggar för sin egen skull tycker jag men för det behöver man inte skriva att man har städat och tvättat mm mm i tid och otid.
Tro fan att man måste städa och tvätta när man har många barn. Jag och min man har ett mer än dig och din pojkvän och har alltid att göra fast jag inte jobbar för min man har ett välbetalt jobb så han försörjer oss. Som sagt jag har att göra hela tiden och att sitta framför datorn är mycket sällsynt även om jag väljer det ibland så blir det bara små stunder. Jag har mycket uppfostrade barn som vet att de är älskade var och ett för sin egen skull. Har läst dina bloggar på ett annat ställe på internet för ett tag sen och då var det alltid liv runt dig. Vet att städa och tvätta inte är något du väljer i första hand då jag har varit i det huset du bor i på besök. Tänkte inte lägga ner någon tid på att kommentera nu heller men så kunde jag helt enkelt inte låta bli.
Blir väl anmäld nu som vanligt men vad gör det jag har inte skrivit något värt att anmäla.

Jag skriver om min vardag i min blogg. Vad jag har gjort om dagarna eller vad jag tänker göra. Det är upp till var o en om de vill läsa. Har jag tvättat så skriver jag det. Har jag städat så skriver jag det. Ibland så har jag städat men INTE skrivit det.

Det är det som är så härligt med en egen blogg för jag avgör själv vad som ska stå i den! Tyvärr kan jag inte avgöra vem som läser den.

Den person som har skrivit kommentaren ovanför är en släkting till mig. En släkting som gör allt för att få uppmärksamhet. Personen drar sig inte för något. Att ljuga sig ut situationer är inget ovanligt.

Jag drog mig från delar av släkten för flera år sen. Bara för att man är släkt så innebär det inte att man måste ha med dom att göra. Idag är jag vuxen o bestämmer själv. När man var barn var man tvungen att hålla god min, men gudarna ska veta att man märkte tidigt hur det stod till med en del av dom.

Denna människa som skrev kommentaren skriver: Jag och min man har ett mer än dig och din pojkvän och har alltid att göra fast jag inte jobbar för min man har ett välbetalt jobb så han försörjer oss. Som sagt jag har att göra hela tiden och att sitta framför datorn är mycket sällsynt även om jag väljer det ibland så blir det bara små stunder.

Mannen får försörja familjen för att han har ett välbetalt arbete. Det har min sambo med men jag har valt att arbeta 6 timmar om dagen o sen ta hand om min hem o familj. Jag har valt det för att jag vill ha ett socialt liv utanför hemmets väggar.

När jag sen har min egentid så har jag valt att antingen läsa en bok, surfa på internet eller se på tv. Oftast så hamnar jag framför min blogg o skriver det som jag funderar o tänker på.

Det är smickrande iofs att denna person väljer att läsa min blogg på de korta stunder som den har vid datorn 😉

Vad personen menar med korta stunder vet jag inte för denna person bor i stort sett vid datorn. Sitter den inte framför datorskärmen så står personen bakom gardinen o spionerar på folk.

Det är ju inte första gången som personen har letat upp min blogg för personen skrev ju: Har läst dina bloggar på ett annat ställe på internet för ett tag sen och då var det alltid liv runt dig.

Tänk att sitta o leta upp lilla mig på den dyrbara tid denna person har. Otroligt smickrande!

Hon skriver att jag inte prioriterar städningen i hemmet o det har faktist rätt i. Jag prioriterar min familj. Mina barn går alltid i första hand. Så är det bara. Det har alltid varit så o det kommer alltid att vara så.

Sen om det varit liv runt mig är inte konstigt för jag får aldrig vara ifred från avundsjuka släktingar som inte har ett eget liv. De har skrivit ut saker om mina barn som inte är av denna värld. Man har försökt att inte säga något men man kommer till en gräns o då skriver jag sanningen. Den är alltid illa hörd.

Personen avslutar sin kommentar med: Blir väl anmäld nu som vanligt men vad gör det jag har inte skrivit något värt att anmäla.

Jag har aldrig anmält denna person, fast det har funnits anledningar. Däremot så är det vad denna person gör till vardagen. Kan denna person ställa till skit för andra så gör den det. Denna person mår bra när andra mår dåligt.

Skrämmande!

Nu fick personen lite mer uppmärksamhet, men det bjuder jag på!

Jag har iaf tvättat o vikt tvätt. Ska snart ner till tvättstugan igen o ta ut en maskin tvätt o slänga in en ny. Jag ska sedan ut en sväng med familjen till min svärmor. Vi ska ta en fika där o sen blir det en promenad där med barnen i pulkan.

Hinner jag sen när jag kommer hem så ska jag dammsuga av nedanvåningen. Ovanvåningen tar jag när jag har satt de två minste i badet.

Ni får ha det så bra!

Ps: Mina barn är oxå väluppfostrade. Det vet många att de är så jag känner inget krav på mig att skriva det i mina bloggar. Ds!

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

11 reaktioner på ”Avundsjuka?!

 1. Annmi

  Ååå,va trist så'nt här är 🙁
  Men..Jag tror det grundar sig i stoor avundsjuka & du skriver helt enkelt såå bra ♥

  *Kram* pårej & Fortsätt skriv!!!

  Svara
 2. Maria aka jakeline

  Det är fascinerande att folk ids trycka ner andra så där. Speciellt när de avslutar med att Jag tänkte in kommentera, så har denne ändå skrivit en halv roman...

  Onödigt. Men otroligt fascinerande...

  Svara
 3. Penny

  Vad jobbigt med dryga människor. Jag har en del människor som är dryga i mitt liv också, men de skriver inte i min blogg som tur är. Jag vet att de läser min blogg, men de skriver inget. Skulle de skriva så otrevligt på min blogg vet de att jag kommer ta dem rakt upp och ner när jag ser dem, och de vågar de inte 😉

  Ge det inge mer uppmärksamhet utan radera istället och visa att de inte är viktiga =)

  Kram på dig från en som vet hur det kan vara

  Svara
 4. Pennelina

  Du behöver inte försvara dig. Vi tycker om dig precis som du är 🙂 och vi förväntar oss inte att du är perfekt. Vi följer DIN blogg för att den är just DIN!

  Jag vet att det är svårt att inte bry sig, men jämför... hur många sådana kommentarer får du per goda, uppbyggande, underbara och läsvärda kommentarer? Ganska tydligt va?

  Stor kram till dig!

  Pennelina

  Svara
 5. IreneL

  Usch för såna människor!! Försök att inte ta åt dig! Det är klart att du ska skriva om allt som du vill...det är ju DIN blogg!! Ha det bra nu med din härliga familj! / Irene

  Svara
 6. Smulan

  Tack för era kommentarer. Visst kan man bara strunta i dessa som skickar sådana kommentarer o jag tänker inte ge denna person mer uppmärksamhet. Skönt o skriva av sig ibland bara.

  Kram på er!

  Svara
 7. Camilla

  Du får ursäkta mig lite. Men jag fnittrade faktiskt till åt den patetiska människa som kommenterat sådär..

  Inte för att det var roligt i sig. utan för att man så tydligt märker att denna person är väldigt avundsjuk på allt och alla..

  Jag gillar din blogg som den är alla fall =)

  Svara
 8. whatthefuckdotcom

  Jag säger som Camilla här över... du får ursäkta mig lite men... jag gapskrattade!

  Jösses vilken otroligt patetisk människa... och jösses vad du svarade henne bra! 🙂 You Go Girl!

  Svara
 9. Tiagirl

  Go for it! Du har så rätt..det är DIN dagbok över DITT liv och i DITT liv tvättar man...du har ingen nischad(stavning?)modeblogg tex där läsarna skulle bli förvånade över ett städ/tvätt/mat-inlägg.
  Håller med dom andra i att avundsjukan över att du fått det bra, har det bra, har en stor/bra blogg lyser starkt igenom kommentaren.

  Jag känner endel som inte "har tid" att sitta vid datorn..har kommit fram till att det dom gör istället har jag "valt bort" eller tycker är tråkigt. Jag kan sitta och små-chatta med släkt och vänner om dagens väl och ve i soffan om kvällarna med nån unge i knävecken som tittar på barnprogrammen. Jag har då full koll(nja..lite iaf!)på tv:n, barnets frågor, mammas msn-prat, om jag ska hälsa på vännen i kalmar under veckan, svara på konstigarödaprickar på ett forum, blogga av mig dagen...

  Blir lite långt ser jag men det är lite känslig fråga för mig för jag tycker hela tiden man får försvara att man sitter mkt vid datorn. Men jag tittar inte på tv särskilt mkt, jag pratar sällan i tfn(konverserar med mina likasinnade vänner på nätet), åker sällan bort och fikar i två timmar hos vänner och bekanta, vi har inte många aktiviteter osv osv.

  Har fått total bloggtorka nu och känner trycket från släkt och vänner som nu inte har någon koll på oss vilket gör att jag helt plötsligt får skriva mkt mer till många för att uppdatera till alla på engång!!
  En väns slogan sas är "Blogga; mitt sätt att umgås" och det är så sant. Osocialt på sätt och vis men smidigt i dagens samhälle.

  Svara
 10. FruC

  Du ska INTE ta åt dig! det visar bara att den människan har lite att göra som måste kommentera på det sättet avund mår bara den som är avundsjuk dåligt av!

  Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: