web analytics
Gå till innehåll

Borgholms kommun sviker

Jag har en son som haft beroende av droger. Han hamnade i det träsket i en rätt så tidig ålder. Med drogberoende så tillkommer det oftast kriminalitet. Han har gjort massor med saker som inte varit lagligt och det är inget han är stolt över. Han har försökt i flera omgångar att ändra sitt leverne men har inte fått den hjälp som han behöver. Alla behöver stöd och ibland så räcker det inte med att vi i familjen ger honom det.

Idag sitter han och avtjänar ett 18 månaders fängelsestraff. Av dessa så ska han sitta i ett år om han sköter sig. Han har suttit i 9 månader och har 3 månader kvar. Dessa tre månader kunde han få sitta av på ett behandlingshem men kravet var att kommunen där han är skriven i skulle betala för en extra månad. De tre andra månaderna skulle fängelset stå för. Min son ansökte både till ett behandlingshem som var perfekt för hans behov och sedan ansökte han till Borgholms kommun. 

Behandlingshemmet träffade min son och sa att de håller en plats för honom. Nu gällde det bara att Borgholms kommun skulle ställa upp för en av sina medborgare. Men de valde att neka hans ansökan. De ansåg att det var bättre för honom att gå till öppenvården. Hur i hela fridens namn kan de säga något sådant? De känner inte min son tillräckligt bra för att inte ens överväga beslutet! Han har suttit inspärrad i fängelset i 9 månader och personalen där säger att det bästa för André är att komma till ett behandlingshem. De om någon borde väl veta vad min son verkligen behöver?

Nej Borgholms kommun tycker att det är bättre att skicka ut en kille som haft drogproblem och gjort en massa inbrott för att kunna betala för sina droger. Släng ut honom bara och låt honom klara sig bäst han kan!

Borgholms kommun gav avslag

Förstår ni inte att ni har slängt ut en ungdom till ett samhälle som han inte kan leva i om han inte får hjälp och stöd? Han kan inget annat liv än det han har levat och det är ju för sjutton det han behöver komma ifrån! Idag har han en familj som han lever för och han vill komma ut till ett samhälle där han kan stå emot alla frestelser men hur ska han kunna göra det när han slängs ut till vargarna på det sättet och helt utan skyddsnät?! Fy fan vad dåligt säger jag! Det är inte konstigt att vi har så många återfallsförbrytare!

Hur i hela fridens namn kan Borgholms kommun välja att sätta en ungdom på gatan utan att hjälpa honom? Min son sträcker ut sin hand och ber om hjälp och Borgholms kommun säger nej utan att blinka. 

Som sagt, det är inte konstigt att många blir återfallsförbrytare eller går tillbaka till att ta droger. Hade många av dom fått rätt hjälp och stöd så hade många haft andra liv än det dom blev tvingade till att ta. Ja jag säger tvingade för har de inget annat så tar de det dom kan och får!

Det kostar för mycket pengar sägs det. Men vad kostar det inte kommunen om de väljer att inte hjälpa till? Jo betydligt mer! Ibland får man tänka längre än vad näsan räcker till!

53 reaktioner på ”Borgholms kommun sviker

   1. Andre får inte bo kvar på Gotland

    Va fan tror du när din son sitter för massa inbrott på ålderdomshem i Borgholm är du helt slut i huvudet tror du att soc ska hjälpa din sån efter att ha gjort inbrott i alla buteiker som till och med ha fått gå i kongkurs för att din son snott dagskassorna för många gånger ??? Ska Borgholms kommun gå med på att andre nillson som förstört alla äldre människors liv på strömgårdens äldreboende samt förstört Borgholms butikerna hjälpa han nu för gubben har problem och golat alla på foseanstallten shit att du ens vågar skriva så efter vad fin son har gjort är pinsamt som fan

    Mvh ALLA JÄVLAR I HELA BORGHOL

    Svara
    1. Lisa

     Inbrott på ålderdomshem? Inbrott på Strömgården? Du verkar veta en del du. Mer än vad många andra vet tydligen. Undrar varför i sådana fall. Oavsett så vet jag inget om inbrott hos äldre. Inte heller om affärer som gått i konkurs pga min son.

     Att du inte förstår min skrivna text har jag förstått men trodde ändå att du skulle våga stå för sina åsikter. Jag vågade visa att jag står för min. Det säger mer om mig som människa än om dig!

     Svara
 1. Åsa

  Typiskt soc i Borgholm!!
  Varit med om samma gällande mina söner flera gånger!!
  Fullständigt vansinnigt!!!
  Dom kastas ut till ingenting och ska klara leva, hitta lägenhet och jobb direkt. Vilket inte är helt lätt i den situationen.
  Blir förbannad .
  Önskar honom/ er all lycka till.

  Svara
 2. Åsa Andersson

  Typiskt soc i Borgholm!!
  Varit med om samma gällande mina söner flera gånger!!
  Fullständigt vansinnigt!!!
  Dom kastas ut till ingenting och ska klara leva, hitta lägenhet och jobb direkt. Vilket inte är helt lätt i den situationen.
  Blir förbannad .
  Önskar honom/ er all lycka till.

  Svara
 3. Jenniey Love

  Det är hemsk att kommunen inte kan ställa upp och ge det stöd han behöver för att komma rätt.

  Att de ekonomiska ska styra... Helt sjukt! Hoppas verkligen dem ändrar sig. kramiz<3

  Svara
 4. julia

  Fy vad arg jag blir, hur kan dom ge honom avslag! Det är helt sjukt när man väl vill ha hjälp och liksom kan få de så nej då ska de vara någon kommun som bara skiter i det.

  Min sambo som nu varit ren i 3år, hade samma skit med våran kommun. När han själv ville ha hjälp och komma bort så nej då tyckte dom att han höll ju inte på med någonting alls och var ren, men de var han inte. Tillslut så var han tvungen att göra grövre saker för att liksom få hjälp och det är så fel!! Man blir så arg!

  Starkt av dig att skriva om allt detta stor kram ❤

  Svara
  1. Lisa

   Det är fruktansvärt. Jag förstår inte hur de kan neka en människa till hjälp.
   Ha en fin dag. Kram <3

   Svara
 5. Fröken Rödlök

  Jag är inte insatt i sådana här beslut över huvud taget osv men om fängelset och behandlingshemmet anser att den bästa platsen för honom att vistas på de sista och är det bästa för honom för att klara sig ur detta är ett behandlingshem tycker jag det är fruktansvärt att kommunen nekar honom denna hjälpen.
  Det är sånt här som gör att ungdomar och andra människor som hamnat snett och är beroende av olika slag inte kommer till rätta med allt, eftersom kommunen inte ger dem möjligheten som finns. Jag hoppas att de ändrar sitt beslut och att Andrè får rätt hjälp!

  Svara
  1. Lisa

   De som är med honom och ser vad han behöver dagligen borde ju veta vad de talar om tycker jag, men människor som sitter och tar beslut känner inte min son men kan ändå bara säga nej och sedan gå vidare. Med sitt nej har de orsakat mycket för min son.

   Svara
 6. Evelina

  Så starkt av dig att dela med dig om detta. Hoppas han får hjälpen han behöver och att det löser sig. Massa styrkekramar

  Svara
 7. Viktor Högnäs

  Det är som du säger, inte konstigt att det blir återfallsförbrytare! Vet själv hur jobbigt det är att inte få den hjälp man behöver, man sträcker ut en hand och är verkligen beredd på att förändra sig, men alla säger nej till en!

  Svara
  1. Lisa

   En människa med beroende har problem redan och ska få mer bara för att en kommun inte vill hjälpa till. Tragiskt!

   Svara
  1. Lisa

   Ja jag tycker synd om min son. Både han och jag trodde att kommunen skulle hjälpa någon av sina egna, men ack så fel vi hade!

   Svara
 8. Jennifer

  Har han överklagat deras beslut? Det hoppas jag verkligen! Och jag håller tummar och tår att han till slut får ett ja då det verkar vara det bästa för honom

  Svara
  1. Lisa

   Tack så mycket. Ja han har överklagat och skrivit brev så jag hoppas att de ska bli lite mer mänskliga och ändra sitt beslut.

   Svara
 9. Amanda

  Fy fan jag blir ju arg bara av att läsa detta, jag lever inte de liv du lever men jag hade blivit arg själv.Att om han nu behöver hjälp och polisen som ser honom varje dag ser att det skulle va det bästa, varför inte ge honom de då? Man blir besviken. kram <3

  Svara
  1. Lisa

   Ja vi blev fruktansvärt besvikna över Borgholms kommun. Kommunen är inte stor i sig och vi trodde att de ville hjälpa någon av sina egna medborgare men vi hade fel. Kram

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: