web analytics
Gå till innehåll

Bortom horisonten

Igår tog jag, Benjamin, Liam och Pontus en långpromenad vid havet. Så underbart väder vi hade. Solen sken. Det var varmt och gott. Promenaden tog oss till stan. Det var lite folk ute. Ja det märks nu att våren har kommit.

Idag blåser det dock som bara den. Hoppas det går över snart. Med blåsten kommer kylan och det tycker inte min kropp om. Jag får ont I leder och muskler.

I morgon är det åter terapi. Haft uppehåll i 4 veckor. Tiden går så fort. Första veckan tycker jag att det går så sakta. Sedan är det som att ett hjul börjar snurra och tiden springer iväg med den. Helt plötsligt så är det dags för en ny session.

Igår när jag var ensam hemma (Ja ensam och ensam. Mina pojkar var hemma men dom ser man inte röken av på förmiddagen 😉) så slog en tanke mig. Bara så där från ingenstans: Jag har gjort det som jag trodde förväntades av mig. Vad jag själv ville hade ingen betydelse. Mina tankar räknades inte. Mina känslor kördes över. Jag gjorde mycket för att slippa men ändå så gjorde jag inget. 

Ja jag vet. Det låter väldigt motsägelsefullt. Men jag vet inte hur jag ska förklara det på ett bättre sätt. Det känns som allt är mitt eget fel. Men någonstans efter 3 1/2 års terapi så börjar jag inse att det inte alltid var mitt fel. Det är nu min terapeut skulle ha sagt: Det VAR/ÄR inte ditt fel! Men ibland känns det fortfarande så. För jag gjorde det som jag förväntades att göra. Jag skulle sagt ifrån högre. Men vet ni hur svårt det är att göra sin röst hörd när man inte alltid kan få fram något ljud?

Ja...Jag lär mig fortfarande mycket om mig själv. Varför jag tänker dom jag gör. Varför jag ibland kan reagera på ett visst sätt. Jag är så glad över att ha fått en sådan underbar terapeut faktiskt. Det är inte alla som får det tyvärr. Man måste lita på personen och för mig tar det tid att lita på någon. Att prata med någon om ens tankar och känslor är inte det lättaste. Jag försöker i alla fall.

Nedan är foton som jag tog på promenaden igår. Att se havet får mig att känna en inre frid. Älskar att se havet. Det känns som att evigheten vilar där bortom horisonten.

Ni får ha en fortsatt fin söndag. En stor kram till er ♥️

Publicerat den Kategorier PTSD

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.