web analytics
Gå till innehåll

Brand och regn

Jag skrev i hastigt i går om branden i Eslöv. Jag skrev att det var salubrinfabriken i Eslöv som brann men det var deras gamla lagerlokal. Det tog fyr i djuraffären med men enligt sydsvenskan så ska de flesta djur ha klarat sig. Tack vare de eslövsbor som hjälpte till att rädda dom.

15 brandbilar var på plats och omkring 50 brandmän jobbade med släckningsarbetet. Det var ingen liten brand. Tänk så mångas liv som var i fara. Det finns hus runtomkring som kunde ha börjat brinna.

Bränder är det värsta jag vet. Eld överhuvudtaget. Den lever sitt eget liv och man vet aldrig vart man har den. Jag tror som sagt att den är anlagd. Är det en o samma person som ordnar med dessa bränder? Den som gjorde det stod nog inte så långt ifrån sitt mästerverk. De brukar vara först på plats och tar gärna del i det pågående arbetet.

Det fanns ungdomar på plats som försvårade räddningsarbetet. Det fanns mängder med eslövsbor som hade samlat sig utanför polisens avspärrningar. Egentligen kan jag inte förstå varför. Det är farligt att andas in den giftiga röken som en storbrand för med sig. Men nyfikenheten tar ibland överhand.

Läs mer i  aftonbladet - skånskan - skånskan - sydsvenskan - DN

SMHI varnar: Kraftigt regn över Sverige

Jag vet inte hur det har varit på andra ställen men här i Borgholm har det regnat ordentligt. Både i går och i förrgår. Regnet behövs så det var välkomnande men behövde allt komma på en o samma gång?

Ja nu tror jag ju inte att alt kom på en o samma gång men det kändes så när man stod under himlen och blev blöt.

Regnade det i Eslöv i går? Hade varit bra om det gjorde det iaf. Då hade räddningsarbetarna fått lite hjälp från ovan iaf.

Läs mer om regnkaoset i  DN - svd - expressen

Idag regnar det inte iaf. Än ska man kanske tillägga för man vet ju aldrig. Jag har oavsett planerat att befinna mig inomhus. Ska vika tvätt och lägga in i skåpen hade jag tänkt. I morgon ska de två små vara hos sin extra dagmamma. I morgon o några veckor framöver. Deras ordinarie dagmamma ska gå på semester.

I augusti när skolorna har börjat så blir det dags att skola in dom på dagis. Tror det blir bättre att de är på dagis samt att de blir delade på. De kommer på vars sin avdelning o jag tror det blir mycket positivt.

Själv ska jag sitta i en bil några timmar för några timmars möte. Sen är det dags att sitta några timmar i bilen igen för att komma hem. Jag tror att jag kommer vara ganska så mör i morgon kväll. Nu är detta väder vi har positivt för det är hemsk o sitta i en varm bil i flera timmar. Mycket behagligare att åka bil när det är svalt.

Intressant?

Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger 😉

1 reaktion på ”Brand och regn

  1. Pennelina

    Eld är inte att leka med! Det är ett som är säkert.

    Regn har vi här också, men inte i någon större mängd - än i alla fall!

    Kramar från mig 😀

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: