web analytics
Gå till innehåll

BraVatten – Hur mår ditt vatten?

Det finns något som vi alla använder dagligen och det är vatten. Det bara finns där och man tänker inte så mycket på det. Jag hamnade på bravatten.se och jag läste där en del intressanta saker. Sådant som jag faktiskt själv inte ens har tänkt på. Vatten är ju något som verkligen borde vara i fokus för oss alla.  Vi tvättar oss med det, lagar mat i det och vi dricker det framför allt. Har ni någonsin tänkt på hur vattnet mår? Det har inte jag i alla fall. Inte förrän nu när jag läste på den sidan.

I vatten kan det finnas mycket kalk. Det gör det här på Öland i alla fall. Det kan finnas mycket järn och det kan vara surt och aggressivt. Det kan man själva märka av men sedan kan det finnas höga halter av till exempel Nitrat/Nitrit och det ser eller märker man inte av själv. Har man höga halter av det så är vattenrening ett måste.

Jag har inte haft en tanke på det alls, men det är i allra högsta grad intressant och viktigt då Nitrit och Nitrat kan vara skadligt för oss människor och då speciellt skadligt för barnen. Har man barn så måste man vara extra noga med att faktiskt ta det där vattenprovet lite då och då. Det finns dom som tar dessa prover på deras vatten alldeles för sällan och det finns dom som inte tar det alls. Var tredje år rekommenderas det att man ska ta det där vattenprovet.

 

Så ta en koll på ert vatten för det ska jag göra.

bravatten

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: