web analytics
Gå till innehåll

Dag 09 – Mina rädslor

Rädslor av olika slag är något man kan utveckla med åren. Det man inte var rädd för som barn kan man bli som vuxen. Kanske beror det på upplevelser som man får under tidens gång.

Jag bär själv på en del rädslor. Spindlar är djur som får mig att ställa mig på en stol och skrika. Nästan i alla fall. Jag springer helst därifrån. Det är konstigt att ett sådant litet djur kan skrämma slag på en sådan här stor människa. För fast jag är 161 cm kort så är jag ju stor i jämförelse med en liten spindel. Men i mina ögon så växer den!

Min största rädsla jag har är att huset ska börja brinna. Jag har en väldigt stor respekt för eld och den skrämmer mig. Kanske beror det på att jag själv har varit med om en brand. Jag var 18 år gammal och bodde själv i min lägenhet i Hörby i Skåne. Jag hade ett ljus tänt på mitt runda bord. Jag satt i fåtöljen bredvid. Där somnade jag. När jag vaknade till så brann det i bordet och det var inte långt ifrån att min gardin skulle ta fyr.

Det är helt vad otroligt en hjärna kan tänka klart i vissa situationer. Jag sprang ut i köket. Hämtade vatten och hällde över elden. Det blev några vändor till kranen men jag fick släkt på elden. Efteråt kom chocken. Jag kunde inte vara kvar i min lägenhet så jag åkte hem till mina föräldrar. Jag sa aldrig något till någon. Sedan dess så har jag en rädsla i kroppen och är rädd för att huset ska börja brinna.

Sedan har jag en rädsla som jag vet att jag delar med så många andra. Det är en rädsla för om mina barns hälsa. att de ska bli sjuka eller gå bort. en naturlig rädsla vill jag kalla det för.

Det var lite om mina rädslor. Har du någon som du bär på?

20 reaktioner på ”Dag 09 – Mina rädslor

 1. Therese

  Jag kan verkligen relatera till rädslan för eld. Jag såg på "SOS - på liv och död" när jag var liten och blev nog traumatiserad för livet.. Jag är sjukt rädd för att brinna inne.. Är glad över att jag bor på bottenplan i lägenheten och nu när vi flyttar till hus så blir det en rejäl brandsäkerhets-check ...

  Svara
  1. Lisa

   Ja det är väldigt obehagligt med eld. Man har ingen kontroll över det. Jag hoppas du kommer trivas i huset.

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: