web analytics
Gå till innehåll

Dag 10 – Dina mellannamn och vad du tycker om dem

Skulle ha skrivit detta inlägg i går men jag hittade inte det jag sökte efter. Egentligen skulle sätta in fem gamla bilder på mig men jag har inga här hemma så det blir ju lite svårt så jag tog en annan rubrik i stället. Det blev om mina mellannamn i stället. Jag hoppas det är okej.

SjubarnsmammanJag heter Eva Susanne Elisabeth. Mitt tilltalsnamn är Elisabeth men mina vänner kallar mig för Lisa. Under årens gång så har jag haft en del smeknamn. Ett kärt barn har många namn sägs det ju hahaha.

När jag var barn så tyckte jag inte om Eva. Det var kort och det lät så tråkigt tyckte jag. Sedan när man hör namnet Eva så tänker an direkt på Eva och Adam och som barn så var det inte så värst roligt. Men idag så tycker jag det är fint.

Susanne har jag alltid tyckt om. När jag var barn så ville jag heta Susanne i stället för Elisabeth. Hela namnet ska uttalas så även det sista e:et. Jag tycker fortfarande om namnet Susanne men vill inte ha det som tilltalsnamn idag.

Elisabeth tyckte jag inte alls om som barn. Det var inte många på skolan som hette det. Det var bara jag och en till så det var kanske inte så vanligt då. Idag tycker jag att jag passar till namnet.

 

 

16 reaktioner på ”Dag 10 – Dina mellannamn och vad du tycker om dem

  1. Lillfoppan

    Förut var jag missnöjd med mitt mellannamn (Sigrid), men nu när jag vet att det är
    Ifrån min gammelmormor så är jag nöjd med det! 🙂 /Lillfoppan

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: