web analytics
Gå till innehåll

Dag 11 – Mina rädslor

Ojojoj…detta med rädslor är inte lätt.

Jag är rädd för spindlar. Jag tycker dom är hemska varelser och jag förstår inte vilken nytta dom gör. Men man ska väl vara glad över att inte bo tex i Australien för där har de giftiga spindlar. Fast jag inte är så förtjust i spindlar så får min man aldrig slå ihjäl dom när jag har skrikit till när jag har sett en spindel. Han får vackert bära ut dom.

Jag är rädd för att huset ska börja att brinna. Kanske beror det på att jag slumrade till när jag hade ett ljus tänt en kväll. Jag hade ett brevställ med brev i som tog eld och sedan spred det sig fort. Jag fick det släckt men än i dag så kan tankarna gå tillbaka. Jag var 18 år då.

Kanske beror det även på att en närstående släkting hotade med att bränna ner vårt hus när jag var inne i det.

Ibland så går jag igenom i mitt huvud hur jag ska göra om det börjar brinna. Hur jag ska få ut barnen. Min man är brandman men vad hjälper det när rädslan sitter I ryggraden?!

Jag är rädd för att stöta på en av mina X. Under den tiden vi var tillsammans så var livet långt ifrån harmoniskt, kärleksfullt och tryggt. Det var rena helvetet rent ut sagt. Att leva i ett destruktivt förhållande är rena plågan. Psykisk och fysisk misshandel var något som tillhörde min vardag. Jag vill aldrig mer se den mannen!

Det var lite om mina rädslor. Ha det gott och sköt om dig ❤

2 reaktioner på ”Dag 11 – Mina rädslor

  1. chribba65

    Hej jag arbetar i ett par 12 stegs program. Dels för att jag är en nykter alkoholist. Slutade att dricka 1997. Arbetar även i ett par program för vuxna barn. Då har vi 12 steg som vi arbetade med. Vi tittar då på våra rädslor. Jag hade redan vart med om en svår misshandel 1995. Som höll på att kosta mig livet. Men jag överlevde, så rädd för att dö, var jag inte. Eftersom jag dog ett tag i ambulansen.
    Men när jag väl började att titta på mina rädslor. Jag var rädd för mycket. Jag är rädd för att göra fel. Rädd för att misslyckas. Rädd för att inte duga. Rädd för ensamheten. Ja listan kan göras stor.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: