Gå till innehåll

Dag 18 – Mina fobier

Det finns många fobier och några enstaka har jag.

Arachnofobi. Rädsla för spindlar. Jag kan inte se en spindel. Tycker dom är hemska små varelser som tycks växa framför mina ögon. De är riktigt läskiga när dom springer iväg med alla sina ben. Att titta på bild eller som den på tv får mig att rysa i hela kroppen. Men hur mycket jag än inte kan med spindlar och hur mycket jag är rädd för dom så får min man aldrig slå ihjäl dom. Jag är för stor djurvän för det.

Social fobi. Rädsla inför eller i sociala situationer. Hamnar jag i en klunga av människor och framförallt bland främlingar så kan jag få lite lätt panik som ger mig ångest. Jag känner mig långt ifrån bekväm. Jag kan känna mig uttittad och logiskt tänkt så är frågan: Varför skulle någon titta på mig?!

Agorafobi. Rädsla för offentliga platser, speciellt under trängsel. Det är nog bland det värsta jag vet. Att hamna bland främmande människor där man ska trängas!

klaustrofobi. Rädsla för trånga utrymmen. Jag klarar inte av när det är trångt. Får panik och kan knappt andas då. Jag kan se en film där någon blir innestängd i något trångt utrymme och då kan jag känna panik.

Ja jag har några fobier. Har du någon fobi? Vilken i så fall?

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 5 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: