Gå till innehåll

Dag 19 – Min favoritlåt och varför

Oj. Denna frågan var ju inte så lätt att besvara för jag har så många. Men jag ska försöka tänka till och ta ut en. Inte det lättaste som sagt, men jag tar den första som kommer upp.

Låten heter Hurt och framförs av Johnny Cash. Den släpptes 1994 av Nine Inch Nails men 2003 så gjorde Johnny Cash en cover på den. Man kan tro att låten var skriven för just Johnny Cash men det var den alltså inte. Johnny framför låten med en bruten röst. Den passar så bra in i låten.

När jag för första gången hörde låten och framför allt såg videon där Johnny Cash framförde låten så blev jag djupt tagen. Den berörde mig så otroligt mycket och tårarna brändes i ögonlocket.

Videon var mycket vacker. Texten tillsammans med videon framförde verkligen djupa känslor. har du inte sett videon så har du verkligen missat något. Den är värd att se flera gånger om.

Johnny Cash mådde inte så bra under denna tiden och det hör man när han sjunger men det är just det som gör att låten blev så bra. Tyvärr så dog Johnny Cash senare samma år som denna version gjordes. Världen kom att mista en legend inom countrymusiken. Ingen kan göra texter och låtar som Johnny Cash!

12 reaktioner på ”Dag 19 – Min favoritlåt och varför

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: