web analytics
Gå till innehåll

Dag 27 – Hur jag firar julafton

Under alla årets dagar så är självaste julafton en av mina favoriter. Jag brukar fira med barn och barnbarn. Det är en glädjens dag med andra ord 🙂

Vi brukar sova lite längre på morgonen-. Barnen går upp när de brukar då de ofta sover bort morgonen i vanliga fall, men jag brukar i alla fall gå upp lite senare än vanligt.

Är Stéphanie hemma under julaftonsmorgon så brukar hon gå upp och baka scones som vi alla njuter av sen. Vi spelar spel, pratar och umgås. Har det allmänt mysigt med andra ord. Klockan 15 är det dags för Kalle Ankas jul och det vill vi absolut inte missa.

Efter maten så dukar vi fram till mat och värmer upp det som behövs. Sedan sitter vi alla och njuter av den goda maten. Efter maten så är det dags att duka av och det tar en liten stund att få undan mat och disk.

Innan kaffet förbereds och pepparkakor och lussekatter samt nötter dukas fram så åker vi till gravarna och sätter de blomsterdekorationer som jag brukar göra samt så tänder vi ljus.

Sedan kommer timmen som barnen har längtat efter. Då är det dags för julklappsutdelning 🙂 Det tar en stund att dela ut julklapparna då vi är många i familjen men vi har tid. Efter detta så får barnen göra vad de vill. Leka med leksakerna, spela spel, sitta vid datorn...vad de nu än vill göra. Själv pustar jag och är otroligt tacksam över att ha mina nära och kära hos mig denna dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.