web analytics
Gå till innehåll

Dag 30 – Mitt liv idag

Sista rubriken i 30-dagarslistan. Den skulle varit klar för längesedan men jag får skylla på att det är sommar. Idag kommer tredje delen av kapitlen om mig och mitt liv. Delar av det i alla fall för det är ju mycket som inte blivit nerskrivet. Det är enbart i stora drag som jag har skrivit om. Vill ni läsa om mig så tryck på länkarna här bredvid Mitt liv som barn och Mitt liv som vuxen

Idag handlar det om hur mitt liv ser ut idag. Jag fick kontakt via internet med en man som bodde på Öland. Jag var då ensamstående med fem barn samtliga under 10 år. Han verkade vara en snäll man men det visste jag att det gjorde dom flesta och sedan skulle det ändras till psykisk misshandel och förnedring.

Jag träffade honom under påsken 2005 för första gången. Sedan skulle vi åka hit på semester i en vecka 14 dagar, men då jag blev inlagd på psyket så hann jag aldrig boka stuga så det fanns ingenstans att ta vägen. Då sa mannen att jag kunde bo hos honom under sommaren om jag ville. Jag vågade egentligen inte först men han sa att han hade sina två barn där så då tänkte jag att det skulle nog inte vara så farligt.

Jag bestämde mig för att åka med barnen. Vi var där under sommaren och vi lärde känna varandra bättre. Jag ska tillägga att vi hade haft daglig kontakt både via långa mail och långa telefonsamtal under 6 månaders tid. Under sommaren så ledde det ena till det andra. Vi bestämde oss för att flytta hit. Idag har vi bott här 13 år.

Det var ett stort steg att ta. Jag övervägde för och nackdelar. Tog kontakt med skolorna och frågade vad dom hade att erbjuda mina barn. Hur klasserna såg ut och så. Frågade barnen vad dom sa om vi skulle flytta hit. De ville så beslutet var inte så svårt att ta.

Jag tyckte det var skönt att komma ifrån Eslöv. Det kändes som att jag sakta men säkert ströps. Jag blev uppäten inne ifrån och frågan är om jag hade överlevt att bo kvar där nere. Det hade hänt för mycket och jag hade svårt att bearbeta det hela där.

Jag har varit med om en hel del och jag mindes tillbaka vad kvinnan sa på kvinnojouren: När du har träffat en man som får dig att må dåligt så har du träffat rätt.

Ja jag mådde fruktansvärt dåligt i min nya pojkväns närvaro. Jag visste inte vart jag hade honom. Jag var som ett barn med och testade gränserna. Jag ville veta när förnedringen skulle komma eller när jag skulle bli psykisk och fysiskt misshandlad. Jag blev så besviken när det aldrig kom. För att kunna "lita" på honom så var jag tvungen att veta vart gränsen gick. Helt sjuk tanke egentligen men inte så konstig kanske.

Idag har vi varit tillsammans med mannen som blev kärleken i mitt liv. I 13 år har vi varit ihop. 12 år som förlovade och 4 år som gifta. Vi har fått 2 barn tillsammans. Två killar. Jag är idag sjubarnsmamma och farmor till 3 underbara barn.

Lyckan finns där för alla. så även för mig. Jag har dock fortfarande jobb framför mig och det kommer jag förmodligen alltid att ha. Jag går fortfarande och samtalar 2 ggr i månaden. Jag faller fortfarande ner i depressioner men idag har jag lärt mig att strunta i vad andra tycker och tänker och lyssnar på vad min kropp klarar av.

Jag har diabetes och fibromyalgi och det gör att mina dagar ibland kan vara rätt så jobbiga med högt socker och värk i kroppen, men jag tar dagen som den kommer som sagt. Lever med ångest och försöker leva med det. Inte alltid så lätt men livet ska väl inte vara för lätt förmodligen.

När jag blickar tillbaka på allt jag har varit med om så tycker jag att jag har lyckats rätt bra ändå, men visst finns det stunder som jag anser att jag inte är värd något. Det kan komma en doft, ett föremål eller en bil som får mig att flyga tillbaka i tiden och det ger mig i sin tur ångest. Känslor som drar över mig och det är inte alltid så lätt att sortera bort dom.

Ja det var lite om, dagens rubrik. Ni får ha en fin dag!

18 reaktioner på ”Dag 30 – Mitt liv idag

 1. Lillemor Grönblad

  Jag är så glad för din och barnens skull, jag har själv levt med mycket elände men för 23 år sen blev jag tillsammans med min bästa manliga vän och vi firar nu 23 år tillsammans, varav gifta 19 år. Han är mannen i mitt liv och den bästa pappa jag kunde ge mina barn 🙂

  Svara
 2. Viktor Högnäs

  Du är väl stark som person! Mycket som du varit med om, jag förstår det med en doft, eller bil eller liknande, jag har själv saker som påminner mig om förr! Ta väl hand om dig och va den du är helt enkelt! Du är grym!

  Svara
  1. Lisa

   Tack så mycket. Du kommer hitta din stora kärlek oxå en dag 😊 När du minst anar det.

   Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: