web analytics
Gå till innehåll

Dags för flytt

Vi har blivit bortskämda med varma solstrålar nu i flera dagar. Det har varit nästintill vindstilla. Idag b låser det men det är fortfarande varmt. Ändå så tycker man ibland att det är lite kyligt i vinden. Men jag kan inget annat än att tycka att det är rätt så skönt. Vi behöver dessa dagar med!

Jag har försökt att hitta nya foton på mina barn och barnbarn. Dom växer ju som ogräs nästan och jag försöker hänga med, men det är svårt. Pontus, min yngsta är ju så lång nu. Han har vuxit tre storlekar sedan i höstas. Jag tog de senaste bilderna jag hittade. Dom får duga så länge. Jag skulle vilja ha enskilda foton på barnen men dom är svåra att ta. De tycker inte om att bli fotograferade alla. Och jag som älskar att fotografera. Det är ingen bra kombination

Har precis pratat med min yngsta dotter. Under tiden vi pratade så städade jag kring min dator. Sorterade papper. Dammtorkade och fick i ordning. Det är roligare att städa när man har sällskap. Sally och Cindy tyckte det var jobbigt med allt städande så de la sig i min säng och snarkar bort tiden. Dom blev trötta.

Ikväll ska vi göra i iordning ett av rummen vi har. Benjamin flyttar in men bara för två veckor. Han har fått lägenhet i Kalmar men den är inte inflyttningsklar förrän den 1 juli. Det blir dubbelt jobb men han behöver inte packa upp så mycket under dessa veckorna så nästa flytt blir nog lättare. Skönt för honom att få något permanent. Idag bor han i en liten lägenhet som hyrs ut veckovis under sommaren. Det finns gott om sådana bostäder men permanenta är inte så lätt att få här. Finns dom så är det dyra hyror. Kommunen vill ha ungdomar som ska bo här, men hur ska dom kunna göra det? Med dom hyrorna samt inga jobb tillgängliga. Det blir ju att de tar sig till Kalmar där allt finns!

Just nu har jag mina två yngsta barn som bor hemma. Pontus ska upp till 9:e klass och Hampus börjar på en ny linje till hösten. Förhoppningsvis så kommer han in på estet som han vill. Han har gått ett år nu och läst upp sina betyg. När han gick i nian på Slottsskolan här i Borgholm så berättade han för syokonsulenten vilka linjer han tänkte söka till. De missar att han saknar ett godkänt betyg för att komma in på samtliga val han gjorde. Det slutade med att han kom inte in. De om någon borde sett att han fattades ett betyg. Ja de visste ju om det men inget gjordes. När missen uppdagades så blev han inte ens erbjuden att gå på sommarskolan för att läsa upp sitt betyg. Det fick han själv fixa. Riktigt dåligt gjort av skolan. Syokonsulenten bad om ursäkt men vad hjälpte det?

Nej, nu ska jag inte vara så negativ. Han har jobbat upp betygen och han har gjort det bra. Han är nöjd och då är jag nöjd.

Nu ska jag ner till tvättstugan och ta upp mina kläder. Ni får ha en underbar dag. Önskar er alla en trevlig helg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.