web analytics
Gå till innehåll

Dålig syn leder till glasögon

Det är onsdag. Mitt i veckan alltså, vilket innebär att halva veckan är kvar. Vad logiskt jag tänker va?Jag vet. Jag är smart 😉

Idag tog jag dottern med mig till optikern  här i stan. Hon har länge klagat på huvudvärk o den andra optikern som vi har här i stan tyckte för ett år sedan att hon inte skulle ha glasögon. Hon var ett gränsfall sa han, så han skickade in oss till en ögonläkare i stället i Kalmar. Allt såg bra ut där, men det är 1 1/2 år sedan.

Huvudvärken blev värre och vi gick till en läkare på vårdcentralen. De misstänkte barnmigrän och skickade in oss till röntgen i Kalmar för att se så det inte var något annat, men det såg bra ut.

Nu kom det en ny optiker till stan så nu chansar vi på dom. Något fel måste det ju vara. Tjejen har ju svårt för att läsa, se på tv eller sitta vid datorn utan att få ont i huvudet. Ingen alvedon hjälper i  heller.

Idag var vi då hos den nya optikern o efter avslutad syntest så sa hon att hon ville skicka en remiss till Kalmars ögonläkare för att få exakta mått. Hon visste att hon behövde glasögon men att värdena kunde vara fel. För att slippa köpa ett par nu o slippa beställa ett nytt par om 3 månader så tyckte hon att vi skulle ta Kalmar o sen få rätt styrka direkt.

Jag blev lättad faktiskt. Hon har haft huvudvärk så ofta och så starkt så man började bli rädd för att det var något annat. Nu väntar vi på att de i Kalmar ska höra av sig. Det kan ta sin tid men nu är det på G iaf.

Fredrik är på ett möte i kväll. Vi är ju klassföräldrar till två klasser denna terminen. Både för tvillingarna o för Stéphanies. I kväll är det för tvillingarnas klass o det ska pratas om julfesten som vi ska ha i December. Själv sitter jag här med barnen. Ska ta en sväng ner till tvättstugan med.

Jag köpte hem familjen Macahan från discshop. Jag älskar den serien. Såg den när den gick på tv o nu finns de ju på DVD. Var bara tvungen att köpa dom 😉 Vi har börjat att se på serien nu. Man är ju fast när man väl har börjat.

Har ni sett på familjen Macahan? Vilken var din favorit i serien? Jag fastnade för Zeb faktiskt. Nej det var inte för hans skönhet 😉 utan för hans sätt att vara. Han var stark och vild och han var inte rädd av sig. Luke däremot tyckte man var snygg 😉

Iaf så ska jag fortsätta att se den sista delen av den första säsongen i kväll. Det blir när barnen sover. Tänkte själv krypa ner under täcket då och somna efter filmen. (om jag inte gör det under filmen).

Ni missar väl inte min tävling som jag har? Ni hittar den HÄR.

Ha en fin kväll!

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

4 reaktioner på ”Dålig syn leder till glasögon

 1. Anna

  Klart man blir orolig när dom har ont i huvudet, min äldsta fick glasögon som liten o nu har hon linser.
  Själv slarvar jag med glasögonen fast jag skulle behöva använda dom mer.
  Klart Zeb var bra men som sagt de var väl för att han var snygg 🙂
  Kram Anna

  Svara
 2. Cissa

  Vad skönt att det "bara" var glasögon som behövdes. Det är alltid läskigt när de får oförklarig huvudvärk. Min Linnea hade svår huvudvärk i tre veckor sedan försvann synen på båda ögonen (när hon var på skolresa i fjällen, på sin 15-års dag) Sen har synen kommit och gått. Som mest har den varit borta 4 månader på vänster öga. Just nu är det snart en månad. Och en konstant huvudvärk...

  När Macahan gick första gången så var jag (enligt mina föräldrar iaf) för liten för att vara uppe så sent men jag brukade smyga upp och ligga bakom soffan... Men jag tyckte bäst om hästarna... 😉

  Myskväll med Macahans önskar jag dig!

  Svara
 3. Smulan

  Anna. Jag kan inte slarva med mina. Gjorde det i början men idag kan jag inte vara utan dom.

  Cicca. Vad jobbigt det måste vara. Framförallt läskigt. Har ni inte fått veta varför det är så?

  Jag kommer inte i håg vilket år Macahan kom men jag tror serien har sänts mer än en gång.

  Tack. Jag önskar er båda en fin kväll. Kram å er!

  Svara
 4. Cissa

  Det sägs att det är en migräntyp. Hon har ätit en epilepsimedicin som har hållit synbortfallen i shack men vid ett försök till utsättning i september brakade allt samman igen så nu mår hon sämre än någonsin.

  Macahan sändes första gången nånstans början på 80-talet och andra gången ca 10 år senare.

  Kram!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: