web analytics
Gå till innehåll

De drar in på fel ställen!

Det dras ner överallt. Det är i äldreomsorgen och det är i barnomsorgen. Just på de ställen som jag personligen tycker att de inte skulle dra ner på.

Det blev jag som åkte på föräldramöte och det var skrämmande siffror faktiskt som man fick höra. Det finns alltså 45 st barn på avdelningen och de har sju st i personalen. De sju ska fördelas på dessa barn. Det har blivit indraget 70%. Är det klokt?

Barnen kan inte gå ut i den mån de tidigare gjort för det finns inte personal till det. Nu försöker personalen göra allt de kan för att de ska kunna gå utanför området men det blir inte som tidigare. Vilket är synd.

Det är barnen som blir lidande och de stackarna i personalen är dom som får ta emot klagemålen från oss föräldrar. Rektorn hade tydligen blivit tillfrågad om att vara med i kvällens föräldramöte men hade valt att avböja. Ja o vad ska man säga om det?

En rektor är en person med ansvar och det är den personen som är chef över personalen. Rektorn har visserligen en chef över sig men det får h*n ju ta med den då. Personalen ska inte behöva ta ansvar över rektorns beslut. Anser jag iaf.

Den trygghet barnen får nu i så unga år har de med sig i bagaget när de kommer upp i åldrarna och då behöver de kanske inte allt det som de är tvungna att sätta in i mellanstadiet som extra lärare för att barnet inte hänger med mm mm.

Ett barn som är van att ta för sig och får uppmärksamhet klarar sig bättre än de barn som inte får det. En barnaskara på 45st delat på sju personer är ganska så mycket. Speciellt med tanke på att det bara är tre av dessa som jobbar heltid. Två av dom jobbar 90%. En jobbar 80% och en 70%. Det innebär att det ibland är mellan 1-2 st på morgonen och lika många på kvällen. Det är inte många.

Nej! Här ska klagas! Men det är inte till rektorn jag tänker gå till utan det blir högre upp!

Annars var det intressant att höra om hur min sons dag ser ut. Vad de gör och försöker göra. Jag var ju med när han skolades in så jag har varit med o sett helheten men det var ändå intressant.

Nu ska jag varva ner o sen blir det sängen för mig!

Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

2 reaktioner på ”De drar in på fel ställen!

  1. Annkatrin

    Jag har också stött på besparingsproblemet. S behöver lite extra hjälp på sidan om klassen, men pengar finns inte till en pedagog :(( Varför ska man dra ner på barnen, som egentligen faktiskt är våran framtid??? Det är ju barnen som ska styra landet, när vi blir gamla och då behöver väl dom en bra grund??
    Kramiz

    Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: