web analytics
Gå till innehåll

Depression

Jag läste att ett stort sötsug hos barn kan tyda på depression. Eller så kunde det rent av leda till alkohlism. Det är ett amerikanskt forskarlag som varnar. De menar att söt smak och alkohol triggar samma belöningssystem i hjärnan.

Jag vet att som deprimerad antingen äter lite mat eller godsaker eller så äter dom rätt så bra. Jag har själv haft en djup depression, men jag är vuxen. Hur depression påverkar barn vet jag inte. Det är kanske annorlunda?

Idag - expressen

Det sägs även att de som är deprimerade är mer internetberoende än andra. Brittiska forskare har gjort en enkätundersökning där 1300 britter har svarat.

Det kan nog vara sant. Den som inte varit deprimerad vet inte hur det är att vara det. Hur det känns och hur man lever. Man hamnar i en värld där man inte orkar vara men man har svårt för att ta sig ur den.

Man skärmar av verkligheten utanför och den enda kontakt man orkar med att ha är via datorn. Inte för alla kanske, men för några.

Via datorn så har man kontrollen. Man kontaktar dom man vill när man vill. Man svarar om man vill och när man vill. Inga krav finns och det är väl det man vill slippa då verkligheten består nästan bara av krav.
sr

Jag läste att modedesignern Alexander McQueen är död. Han tog sitt eget liv enligt tidningen The Sun . Hans mamma dog nyligen och Alexander sjönk ner i en djup depression.

En tragisk förlust. Han blev bara 40 år gammal.

expressen

Att leva med depression kan vara jobbigt för många. Många tror oxå att det bara är att kämpa på och att man återgår till sitt forna jag, men riktigt så är det inte. Man kommer aldrig tillbaka till den man var innan man blev sjuk. Alla sjukdomar sätter spår så även depression.

Intressant?

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

1 reaktion på ”Depression

 1. FixaDinBlogspot

  Det stämmer verkligen det här med internet och depressioner - och med utbrändhet också tycker jag som är inne på mitt sjunde år hemma. (utan sjukskrivning kan jag lägga till för de som oroar sig för kostnaden, för man får ju inte vara utbränd längre)

  Jag har mitt största umgänge via internet och här kan jag umgås på mina villkor, när jag orkar och känner att jag klarar av det.

  Att träffas IRL kräver mycket mer av mig både fysiskt och psykiskt och jag ligger oftast däckad efter några timmar med en vän på stan för en fika eller lite shopping. En dags umgänge - en dag i sängen.

  När man har det så är det en enorm tur att internet finns!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.