Gå till innehåll

Det är fint o slösa

Jag är kanske lite trög och fattar inte poängen med reklamen för mat.se.
Det är fint o slösa säger han. Vad är det som de vill förmedla? Jag förstår inte det riktigt.

Är det fint o slösa? Att slänga en massa mat varje dag?

Nu förstör jag nog charmen med det hela när jag säger Fy skäms!!! Man ska inte ens tycka att det är roligt att ta dom orden i sin mun. Inte när det finns så många som inte ens har mat på bordet varje dag!

Jag ser inte det roliga i den reklamen. Jag blir bara förbannad istället.

4 reaktioner på ”Det är fint o slösa

 1. Mats

  Helt rätt Elisabeth.

  Jag blev så chockad när jag såg deras reklam. Tänkte, det kan inte vara sant vad jag hörde, så jag fick vänta till jag såg reklamen igen. Men jo då, dom SA verkligen så. Fruktansvärt omoraliskt, egoistiskt och oansvarigt att göra så i dessa tider när det REDAN kastas sånna enorma mängder mat hela tiden.

  Jag har skrivit till dom och berättat för dom vad dom är egentligen och att jag ska jobba för att se till att deras företag får så få kunder som möjligt. Jag jobbar inom miljörörelsen så jag kanske kan få en liten påverkan på deras försäljning.

  Har du sett vad dom sen skriver på sin hemsida också?
  Så här står det:
  "Vi bryr oss om miljön och att din mat ska transporteras säkert."

  Vilken greenwash av största mått.

  Hoppas fler gör något åt detta företag.

  Svara
  1. Elisabeth Anderson

   Ja jag blev så irriterad och arg på den reklamen. Hur kan man bara komma på den idén? Det är för mig en gåta. Det dom skriver på sin hemsida och vad de säger i reklamen är två skilda saker. Snacka om att köra med dubbelmoral. Det blir inte så trovärdigt!

   Svara
   1. RatatuskMats

    Igår skrev jag till den kontakt-adress som MAT.SE har för att tala om vilken vansinnig moral och etik dom har. Idag fick jag ett samtal från ägaren men jag svarade inte. Ingen ide, antagligen bara hot från honom om att kasta sina advokater på mig.

    Jag berättade att deras reklam som säger:
    "Det är fint att slösa"
    är ruggig etik och moral i dagens värld där man redan slänger ca hälften av all mat som produceras. Att det är vidrigt att dom beter sig på de sättet och samtidigt kör greenwash på hemsidan där dom stoltserar med att vara mycket miljövänliga.
    Jag berättade att jag ska sprida deras vidrig filosofi och se till att dom förlorar så många kunder som jag bara kan påverka till. Berättade att jag jobbar inom miljösektorn och att jag kan nog påverka lite alla fall.

    Hur vet jag att det var ägaren? Man kollar upp tfn.nr. till företagsdatabaser och sen kopplar till ägarstruktur.

    Svara
    1. Elisabeth Anderson

     Kanske så var det inte detta de tänkte på när de gjorde reklamen men allt har ju konsekvenser. Ibland är det bra och ibland mindre bra. Denna reklamen anser jag är ett stort misstag. Det är fint att slösa...hur kan man bara komma på en sådan mening?

     Svara

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: