web analytics
Gå till innehåll

Det finns pengar att spara med LED-lampor

Man kan tjäna mycket pengar på att använda sig av LED-lampor i sitt hem. Man halverar energiförbrukningen.

Det börjar bli kallt ute nu både på morgonen och på kvällen. Det är någorlunda varmt på dagarna förutsatt att det inte regnar så klart, men det är ju  höst och vintern är på väg så vad kan man begöra. Jag satt här och läste lite om vad man kan göra för att spara på elförbrukningarna för nu när vintern kommer så går det ju mer el än vad det annars gör. Speciellt om man bor i hus.

Jag visste att man kunde spara in pengar energiförbrukningen hemma omman byter ut till exempel de gamla lysrören och tar in osram lysrör LED i stället. Man kan spara upp till  50%! Det hade jag ingen aning om. Det är rätt så mycket faktiskt. Sparar man in på energiförbrukningen så sparar man ju faktiskt in pengar med.

osram belysning har en väldigt lång livslängd med så man slipper ju att köpa lampor i tid och otid. De gamla vanliga smätter ju rätt så ofta. Vi ska se om våra lampor i hela huset och enbart köra med LED-lampor. Dessa LED-lampor finns ju som sagt inte enbart i vanliga lampor som man har i fönsterlampor och så utan de finns även som lysrör och vi har det både i köket och i tvättstugan. Det är ju två ställen som jag är väldigt mycket i och nu om kvällarna så blir det ju att man har lamporna tända.

Vi ska även täta listorna runt alla fönster och dörrar. Det behövs att ses över lite då och då. Även där kan man tjäna in lite pengar nu när vintern kommer. Alla bäckar små som det så fint heter. Några tior här och några tior där blir helt plötsligt till stora sedlar.

Det finns mer att pengar att hämta

Inte så långt härifrån har vi en sopstation. Tror att det heter så i alla fall. Där kan man slänga gamla lampor, glas, papper och kartonger. Tidningar och plast med mera. Vi ska bli så mycket duktigare på att sortera och ta dit allt där. Ju mindre man behöver slänga i vår soptunna ju bättre är det. Att slänga sopor är inte billigt. Jag tror att vi betalar 3 kr per kilo. Låter inte så mycket men det blir massor när tunnan väl är full. Tänk bara vad en påse kan innehålla och vilken vikt den kan ha. Vi slänger ju några sådana påsar om dagen här hemma.

Nej det blir att planera och göra det bättre inte bara för oss själva utan även för miljön!

Ha det gott och sköt om er <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: