web analytics
Gå till innehåll

Det hjälper inte att vara skåning

Skaffa aldrig barn med en man som bosätter sig i Norge. Jag har suttit i telefon nu i snart 3 timmar. Jag ringer NAV i Norge som har hand om ärendet. De får inte fram något vilket är konstigt med tanke på att det finns ett utslag på att han ska betala underhåll till våra barn. De frågade om hans norska personnummer. Och HUR ska jag kunna veta vad han har fått för personnummer i Norge???

Jo jag skulle ringa den svenska försäkringskassan. Vilket jag gjorde, men det enda jag fick fram var hans svenska personnummer. Ja det hade jag ju inte innan eller så!

Jag ringer tillbaka till NAV. Blir omkopplad 3 gånger. Ingen får fram någonting. Till sist kommer jag till en norsk man som faktiskt får fram både hans norska personnummer och att han är bidragsskyldig. Något som jag visste tidigare. Men han kunde inte göra mer för mig än så utan jag fick ännu ett telefonnummer som jag skulle ringa. Nu hade jag dock Saknumret samt personnumret så nu skulle det kanske gå lite lättare.

Jag ringer det nummer jag senast fick. Får prata med en kvinna som knappar in saknumret som jag gav henne. Fick beskedet att det är under bevakning. Det har alltså inte hänt mer än vad det gjorde förra året. Resultatet blev att jag satt i 3 timmar i telefon för något som jag redan hade fått veta ett år tidigare.

Det hjälper inte att vara en skåning i heller när man ska prata med en norsk person. Men nu vet jag. Det är under bevakning och han kommer aldrig att komma undan betalning. Det låter ju lovande. För visst ska man betala för sina barn?

Publicerat den Kategorier Livet

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

24 reaktioner på ”Det hjälper inte att vara skåning

  1. Lisa

   Ja det ordnar sig nog förr eller senare. Men man hade ju gärna velat höra lite då och då hur det går.

   Svara
 1. Annelie

  Absolut, vill han inte veta av sina barn....Ja då ska han absolut betala underhåll i alla fall. Nu menar jag inte att de föräldrarna som flyttar och ändå har kontakt med sina barn, ska slippa underhåll...det ska de naturligtvis inte göra. Jag arbetsprövade på ett företag i Höllviken, enligt chefen så fick jag INTE prata min dialekt (värmländska), när / om jag svarade i telefonen där,, men de kunde "bräka" (sorry) sin skånska 😟

  Svara
  1. Lisa

   Ja han har inte varit intresserad av att lära känna dom ens. Han hade umgänge när barnen var små men det var inte många ggr som han kom och sedan så var det bara hejdå. Hur man nu kan göra så med sina barn.

   Svara
 2. Petra Elisabeth

  Oj vad komplicerat det låter! Det är synd att vi inte har ett bättre system och samarbetar mer mellan länderna. Men det kanske kommer i framtiden när länderna har hunnit med i utvecklingen. Lycka till med letandet! 🙂 // Petra Elisabeth

  Svara
 3. Lene

  Det är väl en självklarhet att man ska betala för sina barn. Men det är tyvärr inte alla som tänker så. Det är nog många som försöker komma undan det. På många olika sätt. Bra att han är under bevakning, för då vet du att du kommer få in pengarna i vilket fall som.
  Ha en fin dag

  Kramar
  Lene

  Svara
  1. Lisa

   Ja barn kostar. Jag betalar ju för dom och de behöver ju både kläder och mat bland annat. Ja han kommer inte undan i alla fall. Skönt att veta.

   Kram

   Svara
  1. Lisa

   Ja man tycker ju att de skulle kunna samarbeta bättre, men det finns lite glapp mellan länderna.
   Tack. Önskar dig också en fin dag!

   Kram

   Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.