web analytics
Gå till innehåll

Det viktiga i livet

Mina twins kom hem och var lite förvånade över att sambons mor bara tittade på dom när hon gick ut från ICA i kväll. Först trodde jag att det var att hon inte såg dom men det hade hon gjort för hon tittade rakt på dom på vägen ut och vid bilen så slängde hon ännu ett öga mot dom. Ja vid någon meter ifrån dom så borde hon känna igen dom. Det är sorgligt att barnen ska få lida för vad vuxna människor gör.

Det är synd att det har blivit så. Det hade kunnat vara så mycket annorlunda. Mina barn hade haft en farmor som var där för dom. Var med och firade dom när de fyllde år. Var med när det var drop in fika på dagis och skola. Barnen hade fått känna sig sedda och bekräftade från sin farmor. Nu har de bara sin mormor och det är i och för sig inte så bara det Hon finns där. Hon frågar hur det är med barnen. Hon intresserar sig för dom. För alla barnen. inte bara några utvalda.

Jag kräver inte att de barn som jag inte har tillsammans med Fredrik ska bli älskade, men de ska bli respekterade. De är individer som vi alla andra och det är det minsta man kan ge ett barn. Respekt. Det är ju det vi lär barnen. Man ska respektera andra människor.

Med detta säger jag inte att barnen inte blir respekterade men när man behandlar barn som att de inte finns så kan man börja undra i vilka vägbanor man ska börja fundera på.

En ursäkt krävs från min sida, men den ursäkten kommer aldrig att komma. Jag kommer inte känna mig tvingad att ge någon heller för jag anser inte att felet ligger hos  mig. Ibland så tänker jag att jag själv sätter barnen emellan när jag tänker så, men sen o andra sidan så är människan välkommen hem här och träffa barnen när som helst. Det har vi sagt till henne så det vet hon om. Hon gör själv valet att inte ha sina barnbarn i sitt liv. Synd och mycket tragiskt. Hade jag bara visst vad jag skulle be om ursäkt för så hade jag kanske börjat fundera på det.

Jag är vuxen människa och jag hade varit superglad om jag hade haft min farmor eller mormor i livet. Jag saknar dom än idag fast det gått så många år. När jag själv blir mormor eller farmor så ska jag älska mina barnbarn villkorslöst och jag tänker göra allt för dom. De är av mitt kött och blod fast det inte är jag som fött dom.

Jag tänker på min far. Mina barns morfar. Vad glada barnen hade varit om morfar hade levt. Ja jag med så klart. Barnbarnen var hans liv sa han. Det märktes med. Han frågade alltid efter dom och han visade med sin kärlek vad han tyckte om dom. Det var kramar och det var en massa prat med dom. Ja pappa hade aldrig kunnat förstå detta för för honom så var barnen allt och han förstod aldrig hur människor i vår värld kunde favorisera några medan det fanns andra. Alla var alltid lika mycket värda i hans ögon.

När mina twins var små så fick jag kontakt med en äldre kvinna. Hon hade egna barn och barnbarn men var även låtsas farmor till några. Hon blev en låtsasfarmor till mina tvillingar och resten av barnen. Hon fick foton och hon frågade hur det var med barnen och hon var verkligen intresserade av barnen. Hon gick bort för för flera år sedan. Hon hann tyvärr aldrig träffa barnen personligen för hon gick bort i KOL.

Jag har sett att andra annonserar efter låtsasfarmor och låtsasmormor och jag börjar fundera på att göra samma sak. Det barnen inte kan få av en annan kan de få av nästa. Kärlek kan man inte få för lite av. Det finns människor som inte fått egna barn men som verkligen har velat få. De saknar barnbarn i sina liv men kan få på detta sätt. För många är dne en mycket bra lösning och vem vet...det kan kanske vara det här med.

Jag pratar inte om att ersätta någon människa för det går inte. Men man kan berika barnen med fler vuxna människor som kan finnas där för dom. Det är stor skillnad. Jag har funderat på det och det lutar mer och mer åt att göra det. Mina barn är mycket goa och härliga och varför ska många andra inte få kunna njutas av deras närvaro?

Oj...nu blev det en novell igen. Det blir lätt så när man låter tankarna flöda.

Nu ska jag njuta av mina barns närvaro och sedan ska de stoppas om och nattas. Ha en fin kväll!

Intressant?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: