web analytics
Gå till innehåll

Djupa tankar

Sitter i min hörna och kikar ut genom fönstret. Det blåser kyliga vindar. Skönt att vara inomhus.

Hösten kan vara vacker men jag föredrar vår och sommar. Nu känns det som att det är så långt borta...och det är ju det. Det dröjer 5-6 månader till våren. Det blir långa månader. Mörkret  kommer med sinnes nedstämdhet och det kan kännas tungt ibland. Med det kommer oftast tankar och funderingar. Minen som man inte vill tänka på. Ju mer trött man är ju mer mottaglig är man.

Denna veckan har bjudit på många minnen. Dom flashar förbi. Ibland samma minne flera gånger. Tankar och känslor är närvarande. Det är extra jobbigt när ens tankar och känslor inte går hand i hand. Man vet inte vilken man ska lyssna på. Försöker låta dom passera. Inte så lätt men det går bättre idag än vad det gjorde innan jag började på mon terapi.

Jag kan inte låta bli ibland och bli så arg, så besviken på människor som borde ha sett och hört. Varför gjordes inget? Tyvärr så vänder jag det mot mig själv. Blir arg och besviken på att jag lät det hända. Men vad kunde jag ha gjort? Kunde jag gjort annorlunda? Jag försöker tänka: Jag var bara ett barn!

Ja...Jag var bara ett barn. Men fast jag blev vuxen så känner jag mig ibland som barnet från förr. Hennes rädsla, hennes ledsenhet, hennes besvikelse, hennes skräck!

Jag blev vuxen och skulle klara av att leva med allt det jag varit med om. Mina upplevelser tog jag med mig in i framtiden. Försökte lära mig av misstagen jag gjorde. Göra rätt. Men det blev tvärtom. Jag stängde in mig i en cell. Rummet blev mindre och mindre. Jag var fast. Är fast...men idag...nu ska jag försöka ta mig ur. Våga ta steget över tröskeln. Försöka leva...Inte bara överleva. Det brukar min terapeut säga. Det är faktiskt då. Man går upp på morgonen och bland det första man tänker är: jag ska försöka överleva dagen. Drastiskt tänkt men det är så det kan kännas!

Livet är som det är. Jag kan inte förändra det som varit men framtiden kan jag själv forma. Ett steg i taget.

Önskar er alla en fin dag ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.