web analytics
Gå till innehåll

Elcykel har många fördelar

Snart vår och cykeln åker fram. Här står den framme året runt i och för sig men vi använder ju inte den under vintertiden. Jag älskar att cykla och njuta av vår vackra natur under färden. Man ser mycket vackert och man får i sig mycket näring som naturen ger. Frisk luft och massor som är en fröjd för ögat.

Innan jag jobbade i cykelaffären som låg här i stan så visste jag inte så mycket om cyklar. Jag kunde inte ens byta en slang men det lärde jag mig under tiden jag jobbade. Inte bara hur man bytte en slang utan jag började renovera cyklar så smått. Servade dom och så. Under tiden jag jobbade där så kom den första elcykeln som jag någonsin sett. Den hade säkert funnits med ett bra tag då men jag hade inte lagt märke till dom tidigare i alla fall. Innan fanns bara cyklar för mig. Alla såg i stort set likadana ut. Men när jag väl började jobba med cyklar så lärde jag mig lite om märkena och så.

Så vad är egentligen en elcykel?

Jo det är en cykel som drivs av en elmotor helt enkelt. Det är enklare att ta sig upp för backarna och det är enklare att ta sig fram i motvind. Det finns olika hastighetslägen som man kan välja mellan med. Det bästa av allt är att det faktiskt är fullt lagligt att ta sig fram med en elcykel. Man får hjälp av elmotorn när pedalerna rör sig så man måste cykla för att få hjälp av elmotorn med andra ord.  Hastigheten man kan komma upp i är 25 km/h. På en laddning av elmotorn kan du ta dig upp till 70 km. Inte dåligt.  Det tar mellan 4-6 timmar att ladda upp batteriet igen.

Fördelar med en elcykel:

Med en elcykel tar man sig fram snabbare än med en vanlig cykel. Det är lättare att ta sig upp för backen och det är enklare att komma fram i motvind. Det är ett miljövänligt alternativ och man behöver inget körkort för att använda sig av en elcykel. Man laddar elcykeln smidigt i ett vanligt vägguttag och en laddning räcker till 35-50 km cykling.

Viarelli Saga

Ja det heter den elcykel som jag skulle vilja ha. En perfekt elcykel som hjälper mig att ta mig fram i motvin och upp för alla backar som finns. Den är klassisk utformad damcykel med en ram av aluminium. Justerbar sadel vilket är mycket positivt. Vill man ha en cykelkorg så kan man fästa det på den. Cykelkorg vill jag gärna ha då jag använder mig av den när jag har varit i affären. Det bästa av allt är att det finns en pålitlig fotbroms bak och en V-broms fram. Man kan bromsa in tryggt och säkert med andra ord.

Elcykel

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: