web analytics
Gå till innehåll

Elden är vacker men farlig

Alla tänker vi olika i olika situationer o vi reagerar alla olika. Elden är vacker att titta på men den är farlig. Jag har stor respekt för eld. Den lever sitt eget liv. Min stora fasa är att upptäcka att huset brinner. Hur ska jag få ut alla barnen? Vi har ett tvåvåningshus o några barn sover nere o några barn sover uppe. Ibland speciellt när man har läst en artikel eller nyhet någonstans om just eld då vandrar mina tankar vidare.

Jag försöker gå igenom i mitt huvud hur jag själv skulle göra om det brann. Vart skulle jag börja? Beror kanske på vart det skulle börja brinna. Men tankarna vandrar i väg. Min sambo brukar säga till mig när jag pratar om min rädsla för bränder att jag lever ju faktist med en brandman.

Ja min sambo är deltidsbrandman, men vad hjälper det? Elden har ändå sitt eget liv och rädslan finns kvar. När jag var yngre så hade jag tända ljus på mitt runda bord som stod i en hörna i sovrummet. Jag satt i fåtöljen o jag hade somnat till. Jag vaknade upp och tittade in lågorna som steg från bordet.

Jag reste mig lugnt upp och gick ut i köket. Hämtade vatten i skålar o slängde på över elden. Det slutade till sist att brinna. Det var nära ögat att elden hade fått fäste i mina gardiner men det blev bara ett förstört bord.

Jag åkte hem till mamma o pappa. Detta hände en fredag o jag var hos dom till söndagen. Trodde allt var en dröm så när jag kom tillbaka på söndagen och jag fick se att det faktist hade brunnit så fick jag en liten chock. Efter det har jag stor respekt för elden.

Jag reagerade lugnt men jag kunde oxå ha reagerat precis tvärtom.

Läs om en flicka hur hon reagerade i aftonbladet

Denna historia har jag aldrig berättat för någon tidigare. Jo för min sambo men ingen annan. Jag tror inte ens att mina föräldrar vet något...än.

Jag har ju varit på möte idag o det gick jättebra. Pappa han trivs så det var bara positiva saker att prata om idag. Var ute hos min svärmor med. Vi tog en fika där innan vi åkte hem. Hon hade barnen medan jag var på möte. Barnen hade beställt pannkakor här hemma. Vi hade handlar hem till det, men de hade nog beställt det hos sin farmor med för hon hade gjort plättor...skratt...

Ja ja. Det blev pannkakor iaf här hemma men det gick ner det med.

Nu är det kaffedags o snart ska jag skriva ner min blogglista.

Follow En 7 barnsmammas vardagsliv

Publicerat den Kategorier Personligt

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

3 reaktioner på ”Elden är vacker men farlig

 1. Annmi

  Jaa..Jaa usch då...Eld är farligt 🙁
  Min dotter som då var gravid & hennes kille räddades ju av katterna från att brinna inne med sekunder...& Katthemmet som brann ned i Januari..Det är hemskt! 🙁

  ♥ värker fortf & chocken sitter i!!!

  Svara
 2. Mailan

  ja fy, undrar hur man själv hade reagerat, det vill jag inte ens tänka på. Jag är rädd för elden... När jag gick i fjärde klass så brann min klasskamrat inne, med sin mamma och storebror. Pappan klarade sig. Sedan när jag gick första året i gymnasiet så skedde ju backabranden då flera av mina vänner var bland de 63 döda ungdomarna. Eld är farligt och skrämmande!

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: