web analytics
Gå till innehåll

EMDR – ny variant för psykoterapi för mig

Vi är inne på första veckan i oktober månad. Idag är det fint väder. Solen strålar och det är så varmt det kan bli för att vara höst. Var ute och gick en liten promenad efter jag hade lämnat mina prover på hälsocentralen. Det är dags för min årliga kontroll för min diabetes och efter min gastric bypass operation. Har läkartid i morgon.

Igår var jag på terapin. Testade en ny variant av psykoterapi än den jag har gjort. EMDR heter den. Vad jag har förstått så är den bra och hjälpsam. Får se om den passar mig. Jag förstår inte riktigt hur den fungerar och vad som förväntas av mig. Jag har ett målminne som jag ska ha framme. Under tiden ska jag ha framme de tankar och känslor som händelsen i sig frambringade. Sedan ska jag följa min terapeuts fingrar med ögonen.

Det kommer fram bilder från förr. Vissa flashar bara förbi. Korta sekvenser. Men ett minne återkom flera gånger. Ett minne jag inte brukat tänka på.

Igår när jag kom hem så var jag helt slut. Jag hade ont i mitt huvud som gick ner mot ögonen. Inte blev det bättre under kvällen. Tog Alvedon men det hjälpte inte. Idag känns huvudet bättre men jag är trött. Har bestämt mig för att enbart ta det lugnt idag.

Jag hoppas att ni alla har en bra dag så här långt. Önskar er en fin fortsättning ❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: