web analytics
Gå till innehåll

En av dom lugnaste jular jag har varit med om

Vilken härlig julafton vi hade igår. Jag är en människa som går efter traditionen men igår blev det annorlunda. Vi tog dagen som den kom. Fixade och donade under förmiddagen. Satt o pratade en stund och sedan fortsatte vi med det vi tog en paus ifrån. Benjamin kom hem. Klockan blev 15 och det var dags för Kalle Anka och hans vänner. Det är nog första året som jag kunde få ro i kroppen och sitta ner under hela den timmen. Nästan precis när jultecknat var slut kom Stéphanie.

I normala fall så brukar vi duka fram till mat men istället gjorde vi en julbricka och åkte hem till min svärmor med lite julmat. Barnen fick pengar av henne i julklapp och själv delade vi ut julklappar till henne. När jag och Stéphanie hade Nellie och Sebastian (mina barnbarn) så såg dom en blå lykta -Den köper vi till Iris!...sa Nellie, så den köpte vi.

Sedan bar det iväg gravarna för att tända ljus. Vi gick till både Thomas och Ingemar och satte ett ljus hos dom. Sedan ett ljus i minneslunden till alla nära o kära som inte finns bland oss mer. Det var så fint med alla tända. Sedan gick vi till min pappas grav och tände ett ljus.

När vi kom hem så dukade vi fram och njöt av all julmat. Klockan var mycket redan då. Efter maten så plockade vi undan och delade ut julklappar. Jag delade ut. Eller jag gav dom till Benjamin så delade han vidare ut ☺️

Det blev en julafton utan stress och jäkt. Vi hade tid för varandra och vi kunde prata och vi kunde lyssna helhjärtat.

Jag har förmodligen varit snäll i år ändå trots allt för jag fick jättefina julklappar. Mysig filt, en spännande bok, konstnärsmaterial dom färg och pennor, varma strumpor, mössa och vantar. Kroppsvård och en en del annat som är bra att ha. Beatrice som bor i Göteborg jobbade så hon kunde inte komma. Hon har redan fått några julklappar och en ska hon hämta ut i veckan. Stéphanie fick en köksberedare. Så nu kan hon göra kroppkakor. Benjamin fick en bänkdiskmaskin. Hampus fick en gitarr och Pontus en datorstol. De blev så glada och nöjda. Till Fredrik köpte jag en bok som han önskade sig. Ett mobilskal till gans mobil och kläder fick han. Stéphanie och Beatrice var ned på Benjamins, Hampus och Pontus julklapp.

Jag hoppas att ni alla har haft en riktigt God Jul. Önskar er en mycket fin och mysig fortsättning på julhelgen 🌲❤️ kram kram.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: