web analytics
Gå till innehåll

En dag i sorgens tecken

Det har varit en tung dag idag men samtidigt en dag med glädje. Dagen började med att vi gick och lämnade de små på dagis. De har inte varit där på snart tre veckor så det blev ett kärt återseende. Vi cyklade hem och åt frukost. Sen bar det iväg till Köpingsvik för vi skulle gå på begravning.

En släkting till Fredrik har gått bort och jag kände inte henne så väl men jag träffat henne flera gånger och jag har pratat med henne när vi har träffats. Det jag lärde känna av henne var att hon var alltid så snäll och omtänksam, så det är det minnet jag kommer bära vidare.

Jag hade gärna sett fram emot fler träffar hos min svärmor där vi alla åt kroppkakor tillsammans, men någon där uppe ville annorlunda. Hon dog rent för tidigt och mina tankar finns hos hennes barn idag. Jag vet vad de går igenom. Det är snart 8 månader sedan min far dog och det smärtar än idag. Men någonstans så är det ändå en lättnad över att det gick som det gick för pappa slipper lida mer.

Begravningen var vacker. Den var så ljus och fin och med allt som bjöds under akten fick mig att lära känna Linnéa ännu med fast hon inte finns längre. Vila i frid Linnéa. Må änglarna sjunga för dig.

Många minnen återkom när jag satt där i kyrkan och känslorna välde över. Det var tungt samtidigt som det var vackert. Mina tankar gick tillbaka till min egen far. Det är kanske inte så konstigt för det är inte så längesedan som jag var på hans begravning.

När vi gick till församlingshemmet där det skulle serveras kaffe så möttes vi av lekande barn. Helt pltösligt så slog det mig vad meningen med livet var. Många gånger så har man ju frågat sig vad meningen med livet är. Naturligtvis så är det barnen som är vår framtid! Det kändes så i alla fall när jag tog steget in och fick se dessa underbara barn leka och skratta.

Ett stort tack till syskonskaran som gjorde ett bra arbete med begravningen. Jag vet att dagen var tung för dom men jag hoppas att de kände sig trygga med att de hade så många runt sig denna dag som var svår för många.

Det var förmiddagen och halva eftermiddagen. Nu sitter jag här och ser på barnen när de dansar till Smurfarna på Wii. Det kan vara rätt så roande faktiskt 🙂 Fredrik är och bowlar med kompisarna.

Ha en fin kväll alla och ha det gott.

Intressant?

2 reaktioner på ”En dag i sorgens tecken

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: