web analytics
Gå till innehåll

En del var bättre förr

Jag satt här och tänkte på hur fort tiden går. Åren bara springer iväg och man blir äldre och äldre. Ibland får man frågan hur gammal man är. Nästa gång ska jag inte säga siffran utan jag ska bara räkna upp Solstollarna, Trazan och Banarne och Fem myror är fler än fyra elefanter. Har den som frågat fortfarande inte förstått så får jag väl säga Staffan och Bengt med 😉

Varje årtionde har sin tjusning. Den har sitt eget lilla sätt att sätta sin prägel. Men det var ändå på något sätt lättare förr att sätta en prägel över årtiondet än vad man har idag.

När jag var barn så var barnprogram det där lilla extra som man verkligen såg fram emot. Man visste att efter man sett barnprogrammet på kvällen så var det dags att gå och lägga sig. I alla fall göra si i ordning för sängen. Idag är det barnprogram hela dagarna. Hur ska barnen kunna få in sina rutiner?

Många säger att de kan göra sig i ordning efter de har sett Hanna Montana. Det är bara det att det kan gå samma Hanna Montana under en och samma dag. Nej det var bättre förr!

Det börjar närma sig december månad. Vi alla vet vad det innebär. Ja just precis, det ska bli julkalender. Jag har inte snokat runt än och vet inte vad det blir för något spännande i år men ska jag vara ärlig så tycker jag att det bara går utför med julkalendern. Det är inte lika bra som det var förr.

Något som är likadant för mig varje år är själva julaftonen. Det är en massa mys pys, god mat och massor med julklappar under julgranen. Det doftar glögg och frukt och kanske kan man se någon snöflinga falla.

Alla som känner mig vet att jag inte gillar snö, men faktiskt så är det fint att ha det på både jul och nyår. Däremot så får den gärna försvinna där emellan 😉

Nej nu ska jag ta mig ner till stan och göra några ärenden. Ni får ha det så bra.

Intressant?

2 reaktioner på ”En del var bättre förr

 1. Linda

  Håller med dig i det du skriver utom det gällande snön. Jag vill ha snö hela december!! 🙂 Absolut att mycket var bättre förr! Ibland tycker jag synd om våra barn som inte fått uppleva "förr". Tiden kommer ju inte igen.
  Tiden går så himlans fort. På min födelsedag tidigare i år slog det mig att `jösses, nästa år blir jag...` Där och då kände jag för första gången lite åldersnoja, jag vill inte bli äldre!! kände jag. Stoppa tiden lite grand!! Men, man får tänka att varje ålder har sin charm. Charmen kanske man inte alltid hittar så lätt, men jag försöker ta vara på det lilla och tänka att det blir nog bra att nolla nästa år 😉
  Önskar dig en härlig torsdag.
  Kram Linda

  Svara
  1. Sjubarnsmamma

   Tack för din trevliga kommentar 🙂 Ja snö i december kan vara fint men det får sällan ligga kvar till jul och nyår om den kommer tidigt. Jag tänker likadant som du att det är synd att ens barn inte får uppleva förr i tiden. Som lekarna till exempel. Visst finns det lekar idag men det är oftast via datorn eller surfplattan. Inte att förglömma: Mobiltelefonen. Vi var ute mer förr och lekte. Klättrade i träden, spelade fotboll och andra aktiviteter. Det blir säkert bra att nolla nästa år 🙂 Själv hamnar jag nästan mitt i mellan en nolla och en femma 😉
   Tack! Önskar dig detsamma.

   Kram Lisa

   Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: