web analytics
Gå till innehåll

En fara för barn?!

Skulle du sätta ditt barn i en sådan här cykelsits?
Jag förstår ärligt talat inte varför en förälder utsätter sitt barn för fara. Det är det jag anser att de gör om de sätter barn i en sådan här sits som inte är komplett. Varför köper dom inte nya remmar till sitsen? Kan det bero på att det är för dyrt? 
Man ser barn som har cykelhjälm på huvudet men remmen som ska knäppas runt hakan är antingen för lös eller inte knäppt. Om de inte sitter som det ska vill säga. Är föräldrarna inte mer rädda om sina barns huvud?
Ibland så kan man höra föräldrar prata om cykelhjälm. Det lilla barnet ska få en hjälm men det finns ingen som passar. Nu menar jag inte passar som i rätt stl utan färgen eller modellen passar inte. De är inte tillräckligt fina eller sportiga.
Vad gör föräldrarna då? Jo några av dom köper ingen. Utan barnet får vara utan.
Sen finns det dom föräldrar som har glömt sina hjälmar hemma då de körde iväg på sin semester. De vill inte lägga pengar på en ny hjälm för de har ju hemma. Barnet ska alltså cykla utan hjälm. Men det är klart. Det är ju som några föräldrar säger. Det är bara för en vecka. Sen har de ju hjälm hemma.
Det är bara att hoppas på att de inte får spräckt skalle innan de kommer hem.
Nej jag tycker många föräldrar är för släpphänta och vissa är rent ut sagt dumma. 
Här hemma så är det vi vuxna som bestämmer. Barnen ska ha hjälm på huvudet o den ska sitta rätt. Jag som är den vuxna ansvarar för att den sitter som den ska innan de cyklar sin väg. Vill de inte ha hjälm så blir det ingen cykeltur heller. Det är bara att välja.
Min 12-åriga dotter frågar ibland om hon måste ha hjälm för många på hennes skola har inte hjälm. Jag svarar samma var gång att ansvaret för de andra barnen ligger på deras föräldrar och att jag är rädd om mina barns huvud så det är hjälm som gäller.
Det finns dessutom en lag på det. Alla barn under 15 år ska ha hjälm under cykelturen!
Tyvärr använder jag ingen själv. Mina barn brukar fråga varför o jag svarar att det är jag som är dum för egentligen så skulle jag ha en på huvudet när jag cyklar. 

Mina tankar om det.

Det är redan kväll o vi har njutit av kvällsmaten som bestod av spagetti med köttfärssås. Jag ska snart sätta ner i diskmaskinen. Skönt o få undan allt innan morgondagen kommer. Sen ska jag packa upp mitt paket som jag hämtade ut idag. Köpt lite kläder till barnen.

Ha en fin kväll!

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

Tycker du om min blogg? Lägg gärna till den i bloglovin eller i följaren till höger 😉

9 reaktioner på ”En fara för barn?!

 1. Annkatrin

  Nej, jag skulle inte sätta mitt barn i den cykelsitsen.
  Om mina barn inte vill ha hjälmen på sig, så får dom parkera cykeln. Jag har hjälm.
  Och det lilla det kostar att köpa en till hjälm, om man glömt den hemma under semestern, är faktiskt en billig livförsäkring.
  Kramiz

  Svara
 2. ROCK N ROLL MAMMA

  en del har ju inget alls i huvudet! hur kan man ens utsätta sina barn för en sådan fara! som cyklist är man väldigt utsatt i trafiken! hjälmen är det enda skyddet. När äldsta dottern var ynngre hade jag också hjälm för hur kan jag egentligen propagera om hur viktigt o bra det är med hjälm, att den räddar liv osv..och sedan inte ha en på mig..

  Jag fick ha hjälm till 9an och det var inte skoj just då kan jag säga!!men idag förstår jag hur viktigt det är!

  Svara
 3. Anonymous

  Cyklister skadas trots hjälm. Den ger inga garantier. Verklig säkerhet sitter i beteendet och ansvarsfulla föräldrar lär, tränar barnen i cykelsäkerhet hellre än tjata om hjälm. Ty hjälmen åker av, hängs på styret, glöms, sitter fel men trafikvett som inpräntas tidigt sätter sig i ryggraden och består livet ut.Därpå kan hjälm användas som extra säkerhet men att sätta all tilltro till utrustning är farligt.

  Svara
 4. Anonymous

  Jag tycjer det är jätteviktigt att barn och vuxna har hjälm på sig när de cyklar. Det ingår i uppfostran att lära barnen hjälmvett. Förhoppningsvis använder dom då hjälm även som vuxna.

  Kram åsa

  Svara
 5. Smulan

  Anonym 1. Naturligtvis så ska föräldrarna även lära barnen hur man cyklar i trafiken o naturligtvis så finns det inga garantier trots hjälm, men det skadar inte att ha den på sig!

  Olyckan kan vara framme och skadan likaså. Däremot så blir skadan kanske mindre om barnet hade haft hjälm på sig!

  Barnet kanske cyklar ordentligt i trafiken men bilen framför eller bakom kör kanske inte ordentligt!

  Kanske så ramlar cyklisten omkull eller så gör kanske cyklisten framför det.

  Hjälmen ska inte hänga på styret, glömmas eller sitta fel. Lär man barnet det så blir säkert det oxå inpräntat.

  Det finns dessutom en lag på att barn under 15 ska ha hjälm på huvudet!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: