web analytics
Gå till innehåll

En fin vårdag

Det är fredag, så skönt.Det innebär en helg men vi ska inte göra så mycket för Fredrik har jouren. Jag har o göra hemma ändå så det blir väl det som står på listan. Jag tog en timmes promenad innan idag. Jag gick till graven och satte blommor på gravarna. Först ut var Thomas, Fredriks bror. När jag skulle gå mot pappas grav så såg jag några svartklädda män komma ut från kapellet och strax därefter en kista. Det var begravning.

Där stod jag med min röda jacka och visste inte vart jag skulle ta vägen. Jag stannade kvar vid Thomas grav en stund tills jag såg att följet hade kommit en bit på vägen.De gick samma väg som jag skulle ta till pappas grav. När det vek till höger innan man kom fram till pappas grav så började jag att gå. Det var lika fint hos pappa idag. Jag tog ut ljuset som jag satte förra veckan men det brann fortfarande i den.Dock var den nästan slut så jag bytte ändå.

Där stod jag och pratade med pappa en stund.Fåglarna kvittrade och det var en vacker vårdag. Just en sådan här dag hade jag varit uppe hos pappa och tagit med honom ut och lyssnat på fåglarna. Tagit en kopp kaffe och kanske hade det blivit en glass med. Jag var där en stund och vara var innan jag gick hem igen.Sedan var det dags att hämta de små på dagis.

Hampus är inne i en Varför ålder. Allt är varför. När vi gick hem idag så blev en dialog så här:

Hampus: Mamma, varför har man rumpa?
Jag: Det är för att man ska kunna sitta.
Hampus: Varför har man rygg?
Jag: Det är för att man ska kunna gå rakt upp.
Hampus: Varför har man hår
Jag: Det är för att man ska kunna kamma sig.

Här börjar jag bli lite trött på Varför frågorna. Det är svårt att svara på de enklaste frågorna kom jag på, men Hampus fortsatte:

Hampus: Mamma, varför har man tak?
Jag: Det är för att man inte ska få regn på sig.
Hampus: Varför har man fönster då?
Jag: Det är för att man ska kunna vädra.
Hampus: Man skulle kunna har en hel vägg.
Jag: Men då blir det ju mörkt inne.
Hampus: Man kan ju ha lampor.
Jag: Jo men då ser man ju inte träden.
Hampus: Varför behöver man se träden?
Jag: Det kan vara fint att se på dom.
Hampus: Då kan man gå ut.

Dialogen fortsatte hela vägen hem och han hade frågor att ställa och han hade svar på mina svar. Robin gav Hampus en present idag. Han fyllde ju år häromdagen. Han fick ett playstation spel. Det var så gulligt för Robin hade klippt ut hjärtan och satt på paketet och så hade han skrivit Grattis Hampus på födelsedagen i dessa hjärtan.

Robin och Stéphanie hade natti natti cup eller vad det nu hette.Skolan hade tävling i fotboll och innebandy.Ungdomarna var uppdelade i lag och spelade mot varandra. Vi var där i 1 1/2 timme sedan fick vi åka hem med barnen.De var duktiga men jag var så rädd för att de små skulle göra sig illa.De blev rastlösa och vi satt på läktaren, en våning upp. Jag var rädd för att de skulle trilla ner.

Det finns ett räcke men man var rädd ändå. Det är ett ögonblicksverk, sedan är olyckan framme. Barnen var trötta med så vi åkte hem. Det var roligt att titta på dom i alla fall.Robin och Stéphanie spelade mot varandra så där var det ju lite svårt att hålla på ett lag. I stéphanies lag var de bara tjejer men de kämpade på jättebra. Robin är lika duktig som alltid. Ibland kan man tro att bollen är klistrad på hans fot för den sitter där den ska.

Det var bara synd att det fanns så lite föräldrar på plats. Jag tror man kunde räkna dom på en hand. Tycker det är lite dålig stil faktiskt om jag får vara ärlig utan att trampa någon på tårna. Jag tycker det är roligt att se vad barnen gör och stödja dom i det dom gör. Det skulle vara roligt och veta vad de flesta andras föräldrar gjorde en kväll som denna medan deras barn spelade fotbolls matcher mot varandra. Jag

Det var min dag. Jag hoppas ni har haft en lika fin som jag. 

Intressant?

3 reaktioner på ”En fin vårdag

  1. Joanna Björkqvist

    Låter som en fin dag... jJälv var min dag bättre än jag vågade tro när jag vaknade på morgonen. Tung var det och ledsamt också, men ändå ljust.

    Tack för att du tänkte på mig igår - det värmer mitt hjärta!

    Kram och ha en fin lördag!

    Svara

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: