web analytics
Gå till innehåll

En kamp mot mitt förflutna

Åter tisdag. Mina dagar springer iväg, Jag förstår inte vart tiden tar vägen. Men...så är det för många. Skönt och inte vara ensam 😉

Igår var det måndag vilket innebar att jag var på min terapi. Jag har flitigt gått dit varje vecka. Ja nästan. Min terapeut har ibland fått ta "ledigt" från mig någon vecka och sedan har hon haft sina semesterveckor, men annars har jag gått dit. Förutom en måndag då jag själv låg sjuk.

Jag sitter i väntrummet och för varje minut som går så stiger "suget" jag har i min mage. Jag vet att jag kommer få ångest någon gång under sessionen och bara vetenskapen om det får min ångest att gå upp ännu mer.

Sedan kommer hon och säger god morgon. Oftast hoppar jag till men det finns faktiskt ett fåtal gånger där jag inte har hoppat till. Dom lever jag för hahaha. Det är inte alltid jag blir skrämd så fort. Vi går in och jag sätter mig. Tar fram mina papper där jag har skattat min ångest för den ena hemuppgiften. Den som är skogspromenaderna. Sedan går vi igen mina tankar och funderingar kring förra veckans session. Vad som dök upp under den gångna veckan då jag lyssnade på det som vi sagt.

Det handlade mycket om skuld och skam. Den skam jag bär på och den skuld jag ger mig själv. Men egentligen så är det inte jag som gett mig den utan det är andra. Under årens gång så har folk sagt att jag ljuger. Jag hittar på. För varför i hela fridens namn kan jag få en man som är värre än den andra. Det kan inte stämma, alltså ljuger jag. Enligt en del så har jag ju haffat en man, gjort mig med barn och sedan slängt ut mannen och sedan krävt underhåll. Hmmm...tänk om det ändå vore så?

Låter det korkat att jag hellre hade sett att det var så? Nej...jag hade nog varit glad för att ha denna hjärna som jag har är inte lätt att leva med. I måndags sa min terapeut åter igen: En traumatiserad hjärna gör traumatiserade val! (Jag tycker nästan synd om henne för hon får verkligen upprepa sig. Hon får verkligen tjata på mig för att jag ska få in det hon säger!)

Ja jag blev traumatiserad som barn. På grund av det jag var utsatt för under flera års tid har alltså gjort att jag har tagit dom val i livet som inte var så bra. Men frågar man andra som fanns i närheten men som inte sett ett skit vet att det inte är som jag säger. För varför gå på samma nit varje gång? Hade jag inte lärt mig av mina misstag? Något måste jag ju ha gjort för varför skulle mannen annars göra det han gjorde?

Under många år så har jag fått stå ensam och ta emot släktingars åsikter om något som de egentligen inte vet ett enda skit om! För de var inte där! De fick inte uppleva det jag fick uppleva! Det var inte dom som fick sitt liv förstört! Så istället för att stötta mig när jag behövde stödet som mest så fick jag slängt i ansiktet om vilken lögnare jag var! Tack säger jag bara. TACK SÅ JÄVLA MYCKET!!! Ja det är vad jag skulle vilja skrika åt dessa människor men jag gör inte det. För det hjälper inte! Men att skriva det var rätt så skönt faktiskt 😉

Jag kämpar på. Jag försöker få in i mitt huvud att det som hände var inte mitt fel. Jag bad inte om det och jag var inte så gammal! Min terapeut tog fram två dockor. En liten flicka och en som var lite större. Bara att se dessa dockor fick klumpen i halsen att täppa till på mig. Att se skillnaden på dessa dockor fick mig att tänka till. Den lilla flickan hade inget att sätta emot det större barnet. Vad kunde hon göra? Ingenting. Hon var hälften så stor.

I mitt huvud så vet jag åldersskillnaden på mig och den andra personen. Jag vet att den andra är större än mig men att se skillnaden konkret framför mig fick mig att se på saken lite annorlunda. Mer än lite! Det som hände var inte mitt fel! Jag kunde inte göra någonting! Ska bara försöka komma ihåg det lite mer!

Ja så är mitt liv för närvarande. Jag kämpar på mot mitt förflutna. Jag försöker ta lärdom om det jag har varit med om. Försöka se något positivt i allt som hänt.

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe. Jag önskar er alla en fin kväll. Kram på er!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.