web analytics
Gå till innehåll

En lång väntan har gett mig positivt besked

I augusti förra året så lämnade jag in en önskan om att få en magoperation. Kön i väntan på att få en bedömning för en sådan operation tog lite mer än ett år. Idag var jag hos läkaren i Oskarshamn där de bedömde att jag var berättigad till en sådan plastikoperation. Han trodde att det skulle kunna bli till våren. Jag blev glad för jag ville så gärna få bli beviljad för jag får sådana eksem som är svårläkta.

De klämde och kände och tog blodtrycket. Allt såg ut att vara i ordning så nu väntar jag bara på att få en tid hemskickad i min brevlåda. Jag blev så glad och så lättad över att få ett Ja av doktorn. Jag satte in mig på att det skulle bli ett nej utifall att det skulle bli det.

Det har gått 3 1/2 år sedan jag gjorde min gastric bypass operation ocj jag har hållit vikten i mer än två år nu. Jag har inga tabletter eller sprutor för min diabetes idag och det är så otroligt skönt. Jag kan få högt socker om jag inte passar mig för vad jag stoppar i mig så det gäller att hålla dieten. Eller diet vill jag inte kalla det för. Jag äter samma mat som alla andra här hemma men i mindre portioner. DOck så har jag uteslutit ris och potatis helt och hållet. Dock så kan jag äta pasta ibland fast jag egentligen inte borde.

Godis har jag helt slutat med. Det var längesedan nu. Jag kan få sug efter viss sorts godis men det försvinner lika fort. Det är som cigaretter kan man säga. Nu är det bara kakorna kvar. Jag sa att jag ska sluta helt med det med, men jag tar lite i taget. Jag ska definitivt dra ner på det och kan jag sluta helt så gör jag det, men annars kan man unna sig det när någon fyller år eller nått. Men jag ska försöka hålla mig borta från det så länge jag kan. Har jag satt mig in för något så brukar jag hålla det så jag hoppas att jag kan det nu med.

Nu ska jag hoppa ner mellan mitt lakan och täcke för jag är dödstrött. Jag brukar lyssna på en ljudbok när jag har lagt mig, men den jag lyssnar på just nu blev jag så otroligt besviken på. Lars Keplers nya. Jag som såg så fram emot att den skulle släppas. Jag hoppas den blir bättre. Den är 17 timmar lång och jag har lyssnat 7 1/2 timme på den och det är nu den börjar bli lite spännande men den håller ändå inte måttet mot de övriga böckerna av Lars Kepler. Jag överdriver inte när jag säger att jag är GRYMT besviken!

God natt och sov gott med er. Sköt om er!

Publicerat den Kategorier Gastric Bypass

Om Lisa

Sjubarnsmamman som bloggar om livet. Har fibromyalgi och diabetes. Jag har några ljus I livet. 7 barn och 7 barnbarn ❤ Att skriva, fotografera, läsa böcker och pyssla är några av mina intressen.

15 reaktioner på ”En lång väntan har gett mig positivt besked

  1. Lisa

   Tack så mycket <3
   Ja det känns så skönt. Nu har jag möjlighet att få bort de eksem som är svårläkta precis där.
   Önskar dig en fin dag. Kram

   Svara
 1. Gunilla Nilla Hansen

  Så bra att du fick positivt besked angående operationen 🙂 Härligt att du slipper ta tabletter eller sprutor för din diabetes.

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: