web analytics
Gå till innehåll

En oförglömlig resa till Hamburg och Kiel

Jag, Fredrik,Beatrice och hennes kille Pelle åkte till Tyskland i onsdags förra veckan. En tripp som jag verkligen såg fram emot. För det första så skulle jag få spendera lite tid med Beatrice och sedan så blev det Europas största cirkus som skulle ha premiär i Kiel och den skulle vi då gå på. Sedan på hemvägen så firade jag och Fredrik 5 år som gifta. Ja så det skulle bli en minnesrik tripp...och det blev det verkligen. Så mycket som vi hann med dessa dagar har vi aldrig gjort förr...Tack och lov hahaha...

Vi satt i bilen på väg från Borgholm till Tyskland. Resan gick bra. Vi hade dock inte kunnat fixa boende men det finns alltid någonstans tänkte vi. Bed and breakfast, vandrarhem med mera. Jag och svärsonen Pelle försökte hitta boende vis mobilen. Booking.com brukar ha bra erbjudande.

Vi hittade ett hotell. Dock inte i Kiel utan i Hamburg. Vi kikade igenom bilderna på hotellet och det såg så mysigt och fint ut. Det komiska var att Pelle fick bättre erbjudande på samma hotell än vad jag fick.
- Det är ju billigt. Lite över 2800 för två rum för fyra personer inklusive frukost.
- boka det! Säger jag
-betalar vi nu så får vi 200kr i rabatt.
-Ska vi ta det? Frågar jag Fredrik och vi alla säger Ja!

Vi åker igenom Kiel och kom till Hamburg. Vi såg fina hus och bygga det som sakta men säkert blev mindre fina.
-Porr!? Säger jag. Det står PORR med stora svarta bokstäver på väggen.
- Det betyder kanske inte samma där som i Sverige?
Vi åker vidare. De fina husen blir klottrigare och klottrigare. Sopsäckar ligger slängda i högar på trottoaren. Fulla människor ligger utslagna. En del är fortfarande vakna. Dricker och röker.
Jag tittar närmare på gatan vi har stannat på. Graffiti på väggarna. En byggnad där det står Jesus lebt (Jesus lever). Det finns biografer. Inte vilka som helst utan sex-bio, gay-bio.

Vi går av bilen och går mot hotellet. Det ser bra ut när man kommer till ingången.
-Ja men det här blir nog bra ändå tänker jag
Vi checkar in och får nycklarna
- Det är den dörren upp säger killen i receptionen. Han såg att att vara intryckt i ett bås. Platsen var inte större än så.
Vi öppnar dörren och ser trappor. På väggen så finns det siffror som visar att det är de rumsnummer som står på väggen.

Vi går uppåt. Vi fortsätter att gå. Ännu en våning. När vi kom till den åttonde våningen var vi framme. Rätt så färdig kan jag säga. Hur kan man ha ett hotell med så många våningar utan hiss???

Vi ska sätta nyckeln i låset mes ser att dörren är öppen. Vi går in. Rummet är tomt!
-Var är sängen??? Ska vi inte få någon säng???
Ja med tanke på hur läget var så skulle det inte förvåna mig.
Men Fredrik hittade ingången till vård rum. Vi förstod rätt så snart att vi skulle få dela toalett och dusch med flera andra. Det tomma rummet hade dom gjort till en nödutgång.

Rummet i sig var kanske inte så dåligt men det kändes som att man bodde i en bunker. Utsikten var ett annat hotell och en gay-bio och den "fina kyrkan" som det stod Jesus lebt på.
Men men, sängen verkade i alla fall skön. Toaletten var liten. Duschen likaså. Jag var i denna stund lite besviken, men det var bara att bita i det sura äpplet.

Vi ville se hur området såg ut så vi gick ut för att se oss omkring. Hamburg ska ju vara fint sägs det. Vi kom ut på gatan och hamnade i slummen. Ju längre ut på gatan vi kom ju mer slum blev det. Bordeller, sex-shoppar, sex-bio samt gubbar fanns det gott om. Utanför låg människor och sov, en del drack och rökte.
-Vart har Jag tagit min dotter???
Vi gick in i en affär. En helt vanlig matbutik. Fy sjutton som det luktade där. Beatrice höll på att gå in i en anställd och hon bad om ursäkt. Mannen som var lite mer än medelålders tittade efter Beatrice. Jag såg hur han tittade på hennes bakdel.
-Äckel! Ge fan i och titta på min dotter!!! ville jag skrika men bet mig i tungan. Vi köpte det vi skulle ha och gick tillbaka till vårt sunkiga hotell. Upp 8 våningar. 60 trappsteg senare så låg jag på sängen. Totalt slut.

Vi var ju trots allt tvungna att ha något i magen så vi fick vackert gå ut igen för att leta upp en restaurang. Vi gick ner alla trappor och kom ut på gatan. Vi fick gå runt och leta lite innan vi hittade något lämpligt ställe. Vi gick förbi en restaurang. Det såg ut som att de bara hade slängt ut stolar och bord. Sopsäckar med sopor låg runt hörnan. Mitt emot låg en restaurang som såg fin ut., Gick dit men tyckte inte att den var så fin ändå trots allt. Mitt emot gatan lite längre upp såg vi bord stå prydligt och en man stod välklädd och tog emot sina gäster. Dit gick vi. Beställde in pizza. Det var inte så prisvärt. Knappt någon botten på pizzan och jag som knappt orkar äta en halv pizza åt upp nästan hela. Vi skulle betala och det visade sig då att han tog bara kontanter. Men han hänvisade till en automat runt hörnan. Tog ut pengar och fick betala 100 kr i avgift. Det blev väldigt dyra pizzor. Vi gick tillbaka till hotellet. Tog en dusch och sedan blev det sängen.

Torsdag

Vi vaknade efter en god natts sömn. Hotellets läge var ingen höjdare men de hade en skön säng i alla fall. Vi gick upp och gjorde oss i ordning för hotellets frukost. Det finns inget godare än en riktig frukost på ett hotell. Sätta sig ner och få njuta av goda mackor, pålägg och färdiglagat kaffe.

Vi går ner alla våningarna. Öppnar dörren och får gå igenom hotellets kontorsavdelning. Ja det var kanske att överdriva förresten. Kontorsavdelningen bestod av ett kontor till höger och receptionen till vänster. Vi fortsatte att gå. Hamnade i ett litet litet kaffe som var ett så kallat kök. Igenom det som var max 70 cm bred och kanske en meter lång. Sedan såg man några bord med stolar. Sammanlagt 12 sittplatser. Det fanns bröd, ost, korv och skinka. Frallor och grovt bröd. Ljummen dryck i form av juice och mjölk. Lite flingor. Kaffe fanns men det såg ut som diskvatten och smakade inte gott. Äggen var inte ätbara. De var ljumma när jag tog ett och tänkte att det ska bli gott. Men det såg mindre aptitligt ut kan jag säga.

Vi åt fort. Något besvikna gick vi därifrån. Går upp alla våningarna. Jag slänger mig död på sängen. Tar en paus och tar det vi ska ha med oss och går ner. Förhoppningsvis så står bilen kvar. Utanför hotellet stod en bil med hänglås. En man står och fotograferar invändigt. Han får syn på mig och vänder sig om. Låtsas som han inget gjort. Vi ser vår bil och sätter oss fort i den o kör iväg mot Kiel.

Ju längre ifrån vår gata vi kommer ju finare blir det. Vi kom in till Kiel. Parkerade bilen och gick mot shoppingcentret. Två timmar fick vi hålla så vi hade lite tid att gå omkring där inne. Stället var stort och rörigt. Inte alls som våra shoppingcenter som vi har här i Sverige. Det första vi gjorde var att leta upp ett fik i alla fall. Jag var tvungen att ha kaffe. Vi fikade och kaffet smakade ljuvligt. Sedan var vi pigga för lite shopping. Vi hittade lite fynd jag och Beatrice.

Jag tyckte att två timmar lät lite för shopping när vi parkerade men det visade sig att det var precis lagom. I alla fall för den första ronden hahaha. Vi går ut nöjda och går mot parkeringen. Vår bil stod inte där. Vi frågade och konstaterade att det var där vi satte vår bil. Bilen var verkligen borta. Vi hittade tre poliser som stod vid tunnelbanan som var på torget där vi parkerade. När vi berättade att vi hade parkerat där så sa den ena polisen att det var inte bra att parkera där då det finns tjuvar som stryker omkring där. - NEJ! var min första tanke som jag skrek i mitt huvud. Vår bil har blivit stulen!!!

Pelle ringde polisen men samtalet bröts och då hjälpte den andra polisen oss. De ringde från sin telefon och pratade. Sedan berättade dom att bilen hade blivit bortsläpad för att vi hade råkat ställa oss på en parkeringsplats för rullstolar.

Fattades bara det tänkte jag. Stället de hade släpat bort vår bil på låg 49 minuter därifrån. Det var bara att börja gå med andra ord. Vi försökte se det hela med humor. Jag och Beatrice gick och fotograferade lite medan vi gick. Skrattade och sa att hade inte detta hänt så hade vi ju inte fått se den delen av staden.

Vi hittade stället där vår bil stod. Betalade 1250 kronor för att de var så snälla och bogserade bort den. Körde tillbaka till köpcentret men parkerade denna gången i parkeringshuset som låg runt hörnan. Tänk om vi hade sett den lite tidigare?! Vi gick in i köpcentret igen och fortsatte att shoppa.

Det blev en dag i Kiel. Det var där som cirkusen var så vi tyckte det var lika bra att stanna där inne. Åt på en mysig restaurang. Trevlig personal och jättegod mat. N'r kvällen kom så gick vi bort till cirkusen. VI skojade med att säga att hur dålig nu än cirkusen kommer vara så lär det ju bli höjdpunkten för resan ändå trots allt...hahaha...men någon besvikelse blev det inte. Jag har sett flera olika cirkusföreställningar men denna lär vara den bästa någonsin. Så professionella dom var. De gjorde allt till underhållning. Två timmar gick väldigt fort. De avslutade med tigrar och lejon. Vi hade mycket bra platser. Satt två meter ifrån och såg allt på väldigt nära håll. SÅ mäktigt det var att sitta så nära dessa ståtliga djur. Vi gick därifrån väldigt nöjda.

Vi åkte tillbaka till Hamburg. Inget som lockade men det var ju ett måste. Vi lade oss nöjda över dagen trots böter och allt. Nu var det bara en natt kvar tills vi skulle åka hem till Sverige igen. Jag längtade hahaha. Denna gången parkerade vi ett parkeringshus som låg lite längre bort. Kostade 150 kr per natt men det var värt det. Allt för att ha en bil med sig hem.

Fredag

Vi vaknade tidigt, packade ihop våra saker och gick ner för att njuta av deras frukost. Ja njuta och njuta. Men det känns skönt ibland och vara lite ironisk. Frukosten denna fredag var densamma som tidigare. Vi åt. Gick upp för att hämta våra saker och sedan checkade vi ut.

Tog bilen och körde därifrån-. Denna gata kommer jag aldrig att passera fler gånger. Förmodligen kommer jag aldrig att besöka Hamburg igen. Skulle jag göra det så är det för att försöka och se de finare delarna av Hamburg, för visst måste det väl finnas?!

Det blev som sagt en mycket händelserik vistelse. Vi tog det som det kom och som det var. Fanns inte så mycket annat och göra. Vi hade det trots allt trevligt de stunder som det var lugnt hahaha...

Det blev dagar med både roliga saker och tråkiga saker. Oavsett så blev resan mycket minnesrik i alla fall hahahaha...

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: