web analytics
Gå till innehåll

En stor katastrof som förändrade folks liv

Jag var mycket förväntansfull när jag fick denna boken i min hand. Jag har läst mycket och gör det fortfarande men aldrig har jag läst denna sortens böcker. Det är oftast thriller, deckare eller verklighetsbaserade böcker. Så sorgliga som möjligt helst.

Nu fick jag Tsunamikatastrofen i Lissabon i min hand och jag tänkte att jag måste bara ge den en chans. Jag ska ärligt säga att jag har aldrig läst en enda bok som är skriven av Kim M Kimselius men jag var väldigt nyfiken på både henne och boken.

Bokens handling

Theo och Ramona träffar en som kallar sig för vit häxa. Hon ger Ramona en svart bok och säger till henne att rädda hennes syster. De vet inte vart de har hamnat men de vet att de ska förhindra en Tsunamikatastrof i Lissabon så de tror sig befinna sig där. De vet inte hur systern ser ut eller vad hon heter. Hur ska de kunna rädda en kvinna utan att veta vem det är? Än en gång så hamnar Ramona och Theo i livsfara. De hamnar i en skildring av en mycket stor händelse som förändrade Lissabons invånares liv. En stor jordbävning inträffade och flera meter hög tsunami förintade större delen av staden.

Tsunamikatastrofen i Lissabon

 • Isbn: 9789186485832
 • Designers: Jan Kimselius
 • Mediatyp: Bok
 • Mediaformat: Kartonnage
 • Antal sidor: 331
 • Bredd: 138mm
 • Höjd: 205mm
 • Djup: 25mm
 • Vikt: 558g
 • Språk: swe

Mitt omdöme

Jag blev otroligt överraskad av att hon fick med mig på en världsresa genom tiden. Hon tog mig till Lissabon året 1755. Av hennes berättelse så kunde jag känna, se och höra det som hände där och då. Hon målade upp en värld som var enkel för mig att se. Kim berättar på ett levande sätt och lär mig historia på vägen.

När jag hör om något som är intressant. Då söker jag på det. Jag sökte på Tsunamikatastrofen i Lissabon och fick läsa att det faktiskt har hänt en gång i tiden. Det gjorde boken än mer intressant. Kim har fått mig att vilja åka till Lissabon och besöka platser som har betydelse för landet.

Jag skulle också vilja göra en tidsresa. Tänk om det hade varit möjligt 🙂

Kim har skrivit boken på ett sätt som gör den mycket lättläslig. Den har många kapitel vilket jag tycker är positivt. Det får mig att bara vilja läsa ett kapitel till, och ett till, och ett till....osv. Och det var det jag gjorde. Det tog inte lång stund för mig att läsa ut boken.

Kim har satt in både historiefakta och bilder från hennes research när hon var i Lissabon. Tack vare det har jag lärt känna både landet och staden. Härligt. Tack Kim för den spännande och mycket intressanta boken.

Jag ger den 4,5 poäng av 5 möjliga.

Boken finns att köpas på adlibris och bokus

42 reaktioner på ”En stor katastrof som förändrade folks liv

  1. Lisa

   Tack själv Kim <3 <3 <3 Det var jätteroligt att få hem boken och kunna recensera den. Jag tyckte om den jättemycket <3
   Kram kram

   Svara
 1. lillank

  Vilket bra lästips! Jag känner till henne men har inte läst någon bok av henne ännu. Jag gillar också historiska skildringar och äventyrlig handling😊

  Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.