web analytics
Gå till innehåll

En tur med Cinderella / Viking Line (foton)

Så. Då var man hemma igen i hemmets lugna vrå. De senaste dagarna har varit så kanon fina och jag har verkligen sugit in allt det fina som hänt.

Min svärmor fyllde ju 75 år i oktober och vi gav henne bl.a en resa med cinderella. Vi åkte med naturligtvis. I tisdags så åkte vi ner till Skåne. Övernattade hos min bror. Han har så fint och det var jätteroligt att hälsa på honom. Har inte varit där i den lägenheten förr.

Dagen efter så åkte vi tidigt på morgonen. Färden gick till Glimåkra där vi skulle på en buss som gick till Stockholm.

Under resans gång så var det två stopp. En gång åt vi middag o en gång tog vi en fika. Resan tog ca 6 1/2 timma. När vi kom fram så var klockan ca 16:30 och det var inte insläpp på båten förrän kl 17. Tiden gick fort så vi befann oss snart på båten.

Här ovanför väntar mamma, Diana, Nettan och Peter på att få komma in i båten.

Lasse, mamma och Thomas väntar här ovanför.

Jag, Fredrik och min bror Peter delade hytt medan min svärmor och lillasyster Diana delade på en hytt. När vi kom fram så var det bara att duscha och göra sig i ordning för vi hade första sittningen vid buffén. Det var julmat för hela slanten. Det var gott som bara den och sällskapet var mycket trevliga.

Här sitter vi samlade. Nästan alla ska jag kanske säga för Peter satt tillsammans med Lasses dotter och sambo + son. Här underst ser vi från vänster: Fredrik (min sambo), hans mamma Iris. Min lillasyster Diana och Nettan som är gift med killen rakt över. Han heter Thomas och är son till Lasse som kommer härnäst. Lasse är mammas sambo. Sen kommer mamma (Kerstin) och till sist jag till höger.

Översta kortet har vi Fredrik o hans mamma Iris. Här precis ovanför sitter mamma o hennes sambo o sambons son. Det var första gången som jag träffade Thomas o hans fru. De var mycket trevliga.

Det var mycket underhållning på båten. Det var 3 olika dansband och en kille som heter Nicklas Amran som underhöll. Nicklas sjöng gamla fina låtar från 60-talet.Låtar som Fred Astaire dansade till tex. Underbara låtar.

Kortet precis nedanför här till vänster sitter jag tillsammans med mina småsyskon. Roligt när vi är samlade så.

Här har vi mamma o Lasse överst och sedan Peter och Diana.

Tony Irving befann sig oxå på båten. Han hade dansuppvisning och tävlingar. Jag o min svärmor passade på att bli fotograferade med honom.

Det fanns mycket att göra på båten och kvällen blev sen. Jag var inte i säng förrän kl 2 på natten. Dagen efter så spelade vi bingo. En bricka kostade 30kr och jag tänkte först inte spela. Är inte mycket för bingo. Har spelat lite då o då för några år sen men har inte spelat på flera år. Mamma, Lasse o min svärmor skulle spela så jag tänkte att jag köper väl en bricka jag med.

Jag var den som köpte den sista brickan. Ja det fanns fler men ingen köpte efter mig. Jag blev lite förvånad när jag fick ropa bingo på två rader. Vid fyra rader har jag två chanser att vinna o det var på en o samma bricka men mina nummer kom inte, men sen efter etttag så kom båda på raken och jag fick skrika bingo igen vid 5 rader och vann ytterliggare 500kr.

Ja jag hade nästan mer pengar med mig hem än vad jag hade när jag åkte med båten. Inte illa va? Det är en billig resa. Vi åker med ett bussbolag som mammas vänner (och mina) anordnar och betalar 500kr. I det ingår bussen till Stockholm tur och retur. Buffémiddag på kvällen och frukostbuffé på morgonen. Man får lov att äta och dricka så mycket man vill så länge man befinner sig i matsalen. Man har två timmar på sig att äta.

När vi kom tillbaka till Glimåkra så åkte vi hem till mamma o Lasse och sov där tills dagen efter och sedan körde vi hemåt på fredagen. Vi hade André med oss då. Han fyllde år i fredas (igår) så vi gratulerade honom idag. Det blir mer om det i ett annat blogginlägg.

Avslutar detta blogginlägg med oss alla där vi är samlade.
Från vänster Sittandes sitter Nettan, P-G, Veronica, Thomas, Jonathan, Fredrik, jag och Peter. Ståendes längst bak står Lasse och Diana.
Från vänster Sittandessitter P-G, Veronica, Thomas, Jonathan, Iris och mamma.
Ståendes från vänster har vi Nettan, Diana, Peter, Fredrik och Lasse.
Lasse är tillsammans med min mamma. Jag, Peter och Diana är syskon. Veronica och Thomas är syskon och har Lasse till pappa. Nettan är gift med Thomas och P-G är förlovad med Veronica. Jonathan är Veronicas son.
Så ser det ut. Det är roligt att man kan ha roligt tillsammans alla syskon på vardera sida. 

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

Intressant? Tycker du om det du har läst? Tryck på gilla knappen 😀 eller pusha vidare

5 reaktioner på ”En tur med Cinderella / Viking Line (foton)

 1. Anna

  Va skönt för dig o komma iväg på kryssning, lite avkopplande med god mat och roliga vänner.
  Jag ska åka med Cinderella den 27 dec 🙂
  Kul att du vann så mycket pengar, bra till jul så köp ebn fin klapp till dig.
  Kramis Anna

  Svara
 2. Smulan

  Flerbarnsliv. Tack så mycket 😀

  Cicca. Ja det var helt underbart att komma ut så. Ja den släkt som jag valt att umgås med är helt underbara 😉

  Anna. Ja det var roligt. Vinner aldrig annars men någon gång skulle det vara min tur och det var det nu 😀

  Kram på er och ha en fin dag!

  Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: