web analytics
Gå till innehåll

Erfarenhet av hälsporre

Jag hoppas verkligen att dagens reflektion kan hjälpa en o annan som lider av hälsporre. Till och från hör man från andra som har ont, speciellt i foten. Oftast då ringer man in till vårdcentralen för att få en diagnos av läkaren, det är inget fel på det men har de fullt upp så kan det dröja veckor innan man kommer i kontakt med en ortoped som är specialist inom ämnet. Jag har själv upplevt det och därför vill jag dela med mig av guiden hälsporreRehab.se där du kan läsa mer om vad hälsporre är men även få insyn i hur man kan behandla eländet.

Många investerar i skoinlägg för att avlasta foten men det kan förlänga rehabiliteringsperioden, speciellt om smärtan i foten är sekundär. Snygga skor som är ostabila och inte har någon dämpning kan även vara en av flera faktorer som bidrar till fotsmärta.

Faz har 2,5 års erfarenhet av hälsporre, lider du av liknande symptom så rekommenderar jag att du läser hans resa till hur han lyckades bli av med det. Allmänt påverkas vi negativt när vi upplever smärta i kroppen men det är viktigt att förstå varför man har ont och verkligen fördjupa sig inom ämnet, det är då man verkligen kan hitta rätt rehabiliteringsmetod som kan ge positiva resultat. Har du upplevt något liknande som plantar fasciit? Dela gärna med dig av din story.

Själv har jag råkat ut för det. Jag var gravid med mitt tredje barn när jag helt plötsligt fick ont i min högra fot. Speciellt när jag trampade ner. Jag gick till vårdcentralen och fick veta att det var hälsporre. De lindade foten och det skulle hjälpa sa dom. Ja det hjälpte till en viss del men jag kunde fortfarande inte gå på foten så det fick bli kryckor. Jag försökte sätta ner foten och gå på den men det gick inte så bra. Läkaren sa att det var på grund av överbelastning.

Det gick över så småningom men några år senare så var det dags igen. Då var jag gravid med mina tvillingar. Samma visa igen men denna gången tog det längre tid. Det är 14 år sedan jag kände av det på det sättet. Jag kan fortfarande få ont ibland men då lindar jag foten och det brukar hjälpa mig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

%d bloggare gillar detta: